Χωρίς κράνος η πλειοψηφία των οδηγών μηχανής που ελέγχθηκαν στη Μεσσηνία

Χωρίς κράνος η πλειοψηφία  των οδηγών μηχανής που ελέγχθηκαν στη Μεσσηνία

Τρεις στους τέσσερις οδηγούς μηχανής χωρίς κράνος εντοπίσθηκαν στη Μεσσηνία, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από τις υπηρεσίες της Τροχαίας, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας «παράβαση της εβδομάδας» για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων.
Από 1 έως 7 Απριλίου κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στην παράβαση της μη χρήσης προστατευτικού κράνους. Στο πλαίσιο αυτό, από 667 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 4.450 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.385 παραβάσεις για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (252), του Ηρακλείου (127), της Θεσσαλονίκης (92), της Ρεθύμνης (85), της Αχαΐας (75) και της Άρτας (63).
Στη Μεσσηνία, συγκροτήθηκαν τρία συνεργεία ελέγχων και  πραγματοποιήθηκαν συνολικά 40 έλεγχοι, από τους οποίους βεβαιώθηκαν 29 παραβάσεις του ΚΟΚ για «μη χρήση προστατευτικού κράνους».
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και την τρέχουσα εβδομάδα.
Β.Β