«Όλοι μαζί για το Ασπρόχωμα»


Αγαπητοί συγχωριανοί, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο συνδυασμός μας «Όλοι μαζί για το Ασπρόχωμα», εδώ και καιρό, έχει ξεκινήσει επαφές με του υποψήφιους δημάρχους Καλαμάτας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητά μας και να συζητήσει μαζί τους, ανταλλάσσοντας προτάσεις για τη λύση τους.
Τα προβλήματα που αναδείξαμε είναι τα εξής:
 
1) ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ
Είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει την τοπική μας κοινωνία από 20ετίας και πλέον. Οι περιουσίες των δημοτών μας έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να χωριστούν σε οικόπεδα, να μεταβιβαστούν και να οικοδομηθούν. Οι κάτοικοι τόσα χρόνια κάνουν υπομονή, αλλά ως πότε;
Επίσης, εάν τεθεί σε ισχύ το σχέδιο πόλης, θα απελευθερωθούν οι χώροι που προβλέπουν κατασκευή πλατείας και παιδικών χαρών. Διανύουμε το έτος 2019 και στο Ασπρόχωμα των 1.500 κατοίκων δεν υπάρχει ακόμα πλατεία και παιδική χαρά για τα παιδιά μας.
 
2) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
Ένα μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης είναι με αμιαντοσωλήνες, οι οποίοι είναι καρκινογόνοι με αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία των συγχωριανών μας. Ζητήσαμε και απαιτήσαμε, από όποια Δημοτική Αρχή και αν προκύψει, την άμεση αντικατάστασή του.
 
3) ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΑΕΔ
Μέχρι σήμερα στις Σχολές ΟΑΕΔ έχουν γίνει πολλά ατυχήματα, μερικά εξ αυτών θανατηφόρα. Ζητήσαμε να μπουν φανάρια για να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται και πεζοί και αυτοκίνητα στο χώρο του ΟΑΕΔ, χωρίς να κινδυνεύουν ζωές. Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει μελέτη που τελειώνει και έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες.
 
4) ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ
Στην Κοινότητά μας υπάρχει μεγάλο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας. Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι τσιμεντοστρωμένο ή ασφαλτοστρωμένο. Υπάρχει και ένα μικρό κομμάτι που ακόμα είναι με χώμα και τους χειμερινούς μήνες είναι δύσβατο. Εμείς θα συντηρήσουμε το ήδη τσιμεντοστρωμένο κομμάτι και θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές. Επίσης, θα τσιμεντοστρώσουμε όλους τους υπόλοιπους κοινοτικούς δρόμους, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα μέτρο χωμάτινου δρόμου, για να μπορούν να πηγαίνουν οι δημότες μας άνετα στις περιουσίες τους.
 
5) ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
Άμεση αποπεράτωση του πεζοδρομίου ΒΑ της εθνικής οδού Αθηνών, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους πεζούς.
 
6) ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ 
Θέσαμε υπόψη των υποψήφιων δημάρχων ότι πρέπει, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, να περνάει καθαριστής να καθαρίζει το οδόστρωμα, από τον κόμβο Καρέλια μέχρι τα ΤΕΙ,  και επίσης στο δρόμο προς Μεσσήνη και προς Καλάμι, δεξιά και αριστερά, γιατί μαζεύονται σκουπίδια και η εικόνα της εισόδου της Καλαμάτας είναι απελπιστική. 
 
7) ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΣΕ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ
Η εγκατάλειψη του σταθμού έχει ως αποτέλεσμα κακοποιά στοιχεία να έχουν καταστρέψει σχεδόν τα πάντα και να έχει γίνει άντρο ναρκομανών με σύριγγες πεταμένες δεξιά και αριστερά και έχει γίνει εστία μόλυνσης.
Ζητήσαμε η Δημοτική αρχή που θα προκύψει, να χειριστεί το θέμα της παραχώρησης από τον ΟΣΕ, να συντηρηθεί το οίκημα και ο αύλειος χώρος του και να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής των ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ στην οποία ανήκει, για χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λπ.
 
8) ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ 
Κάθε χρόνο τους χειμερινούς μήνες υπάρχει πρόβλημα με τη Λαγκάδα στου «Παππά». Μαζεύει πολλά νερά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει τις περιουσίες των κατοίκων. Συζητήσαμε για την τσιμεντόστρωση της κοίτης της Λαγκάδας και για όποια άλλη παρέμβαση χρειάζεται. Αυτά, όμως, να γίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες για να προλάβουμε το χειμώνα.
 
9) ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 
Ζητήσαμε λύση του προβλήματος της δυσοσμίας μιας και το πρόβλημα φτάνει στην κατοικημένη περιοχή και στο γήπεδο που αθλούνται οι αθλητές το οποίο είναι σχεδόν δίπλα από το Βιολογικό, καθώς και τη λύση του προβλήματος της λυματολάσπης. 
 
Αγαπητοί συγχωριανοί, τα προβλήματα δε σταματούν και δεν τελειώνουν εδώ. Είμαστε, όμως, εμείς εδώ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ» για να δώσουμε λύσεις. Έχουμε πρόγραμμα και προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε όταν στις 26 Μαΐου που θα μας δώσετε την εντολή να αναλάβουμε τα ηνία της Κοινότητας, να είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε.
Ξέρουμε ότι το φορτίο είναι βαρύ γιατί η Κοινότητα Ασπροχώματος είναι από τις μεγαλύτερες του Νομού Μεσσηνίας αποτελούμενη από τους οικισμούς Ασπρόχωμα, Ακοβίτικα, Χάνια Κουμουνδούρου, Καλάμι, Κατσίκοβο και τον οικισμό πίσω από του Καρέλια και ότι όλοι δικαιούνται ίση μεταχείριση.
Από εμάς θα την έχουν.
Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού  «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ»
και υποψήφιος πρόεδρος της Κοινότητας Ασπροχώματος
Σταύρος Τσιχριτζής
 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ!