19ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Πρωτοφανές ρεκόρ συμμετοχών για τη μεγάλη αθλητική γιορτή

19ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Πρωτοφανές ρεκόρ συμμετοχών για τη μεγάλη αθλητική γιορτή

Ο 19ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας που θα διοργανώσει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας είναι προ των πυλών… Η μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης που γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο έχει προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο 20 Απριλίου, με τις δηλώσεις συμμετοχής να ξεπερνούν και την πιο αισιόδοξη φαντασία, καθώς μέχρι χθες 1.700 άτομα είχαν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΔΥΜ για να τρέξουν ή να βαδίσουν την πανέμορφη διαδρομή από την κεντρική πλατεία, μέσω της Ναυαρίνου δίπλα στη θάλασσα, έως το ξενοδοχείο Φιλοξένια, όπου θα βρίσκεται το σημείο επιστροφής. Επίσης, περίπου 800 παιδιά, γονείς και ανέτοιμοι δρομείς υπολογίζεται ότι θα πάρουν μέρος στην εκκίνηση της μικρής διαδρομής του 1,5 χλμ. Στις 6 μ.μ. θα γίνει από την κεντρική πλατεία η έναρξη του δυναμικού βαδίσματος, ενώ στις 6.30 μ.μ. θα παρουν εκκίνηση οι δρομείς και 5 λεπτά μετά θα στηθούν στην αφετηρία οι συμμετέχοντες στον μικρό αγώνα για τον οποίο δεν απαιτείται προεγγραφή.
Από τις 10.30 το πρωί έως τις 5.30 μ.μ. θα λειτουργεί στην πλατεία γραμματεία για εγγραφές στα 10 χλμ., καθώς και για την παραλαβή του αθλητικού υλικού (μπλουζάκι, τσιπ κτλ.).
Ο άστατος καιρός είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αθλητική γιορτή της πόλης μας, αλλά στην Καλαμάτα οι πιθανότητες είναι υπέρ των διοργανωτών και του κύματος των δρομέων που περιμένει με ανυπομονησία την έναρξη, με τους υπεύθυνους του ΣΔΥΜ να είναι καθησυχαστικοί, ξεκαθαρίζοντας ότι κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες ο αγώνας θα γίνει!
Χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΡΕΞ εκπρόσωποι των διοργανωτών και των υποστηρικτικών Φορέων, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με τις λεπτομέρειες του φετινού αγώνα.
Χρήστος Μπένος (πρόεδρος ΣΔΥΜ):
«Το δρομικό κίνημα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στο νομό και πιστεύω ότι και εμείς σαν σύλλογος έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι! Το Σάββατο τρέχουμε όλοι για να χαρούμε, να διασκεδάσουμε είτε ως αθλητές είτε ως εθελοντές, να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια όσων θα τρέξουν και θα περπατήσουν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς: στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Δήμο Καλαμάτας και στον μεγάλο μας χορηγό, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 -που φέτος αγκάλιασε με πολλή ζεστασιά τον αγώνα της Καλαμάτας- σε ολους τους υποστηρικτές, στην τοπική κοινωνία και στις τοπικές επιχειρήσεις που είναι δίπλα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, που είναι η ψυχή των αγώνων, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα τοπικά ΜΜΕ που μας στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας δείχνει την κοινωνική του ευαισθησία -εδώ και 19 χρόνια προσφέρουμε εθελοντικά από τα έσοδα του αγώνα. Φέτος ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Τυφλών Καλαμάτας, που με τη δύναμη της ψυχής τους και το μεγαλείο που έχουν περνούν το μεγαλύτερο μετάλλιο του κόσμου!»
Στη συνέχεια ο κ. Μπένος αναφέρθηκε στο πρωτοφανές ρεκόρ συμμετοχών που σημειώνεται φέτος: «Ήδη έχουν ξεπεράσει στο site μας τις 1.700 συμμετοχές, μαζί με τα μικρά παιδιά, Δημοτικού – Γυμνασίου και τους γονείς τους αναμένονται πάνω από 2.500 περίπου δρομείς στην κεντρική πλατεία της πόλης μας! Μιλάμε για μία τεράστια αύξηση σε σχέση με πέρυσι και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Καλούμε όλο τον κόσμο να βρεθεί το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος της διαδρομής να χειροκροτήσει τους αθλητές».
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης, Αντωνία Μπούζα, τόνισε ότι «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για μία ακόμη χρονιά βρίσκονται δίπλα σε έναν από τους δημοφιλέστερους λαϊκούς αγώνες δρόμου που γίνεται στην πόλη της Καλαμάτας και πραγματικά ενισχύει το φίλαθλο πνεύμα.
Το ότι έχει και ένα κοινωνικό πρόσημο η εκδήλωση αυτή και θα μπορέσει έτσι να ενισχυθεί ο Σύλλογος Τυφλών είναι ένα ακόμη «συν» στο να μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμμετέχει σε τέτοιες όμορφες αθλητικές διοργανώσεις.
Είναι γεγονός ότι ο Αθλητισμός πρέπει να στηρίζεται, διότι οδηγεί γενικότερα τους ανθρώπους σε καλύτερη σωματική κατάσταση, σε ευεξία αλλά και γενικότερα στρέφει και τα παιδιά σε πολύ υγιείς δραστηριότητες και σε πολύ θετικά βήματα στην ζωή τους. Με αυτές τις σκέψεις είμαστε πάντα δίπλα σε αυτές τις δραστηριότητες του αθλητισμού και στηρίζουμε συλλόγους όπως είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας της Καλαμάτας».
Μπούχαλης: Ο ΣΔΥΜ έβαλε το δρομικό κίνημα στη ζωή μας
Εκπροσωπώντας τον Δήμο Καλαμάτας, ο Δημήτρης Μπούχαλης, υπογράμμισε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ομόφωνα υποστηρίζει την εκδήλωση αυτή του ΣΔΥΜ και πρέπει να απευθύνω συγχαρητήρια στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας γιατί είναι ο σύλλογος που ξεκίνησε και έβαλε στη ζωή μας το δρομικό κίνημα στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία. Ήταν ο πρωτεργάτης σύλλογος. Να ευχαριστήσω τους χορηγούς καθώς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες τέτοιας δυναμικότητος.
Θα είναι χαρά για την πόλη της Καλαμάτας να αγκαλιάσει τους επισκέπτες που θα έρθουν αποκλειστικά γι’ αυτό τον αγώνα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπούχαλης, ο οποίος μάλιστα συνηθίζει να τρέχει στον Γύρο της πόλης μας, ετοιμάζεται να λάβει μέρος και φέτος, εκφράζοντας την πεποίθηση και ευχή ότι θα καταφέρει να τερματίσει.
Ο αντιπρόεδρος του ΣΔΥΜ Θύμιος Αλεξόπουλος είναι και φέτος υπεύθυνος για τη συγκρότηση και τον συντονισμό της ομάδας των εθελοντών, όπου επίσης καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση, σχεδόν διπλασιασμός όσων προσφέρθηκαν να βοηθήσουν από διάφορα πόστα –σχεδόν 190 άτομα!
«Για να γίνει ένας τέτοιου μεγέθους αθλητικό γεγονός, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι οι εθελοντές! Ευτυχώς η πόλη της Καλαμάτας το έχει αγκαλιάσει, οι πολίτες της πόλης μας το έχουν αγκαλιάσει, πολλοί σύλλογοι το έχουν αγκαλιάσει και υπάρχει αθρόα συμμετοχή εθελοντών. Έχει συγκροτηθεί μια εθελοντική ομάδα που θα υποστηρίξει τον αγώνα και θα υποστηρίξει την ασφάλεια των αθλητών.
Να ευχαριστήσουμε την Αστυνομική Διεύθυνση, την Τροχαία, το Λιμεναρχείο που θα μεριμνήσουν ούτως ώστε να υπάρξει ανάσχεση της κίνησης των οχημάτων για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να μας ανεχτούν για μία ώρα περίπου, γιατί το τρέξιμο είναι ένας ίσως ο βασικότερος παράγοντας της υγείας του ανθρώπου!»
Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Τυφλών Καλαμάτας, ο οποίος θέλησε να αρχικά να απευθύνει: «Ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΔΥΜ που αφιερώνει στο σύλλογό μας αυτόν τον αγώνα και μέσα από αυτή την προσπάθεια που θα γίνει, που κάνουν όλοι οι αθλητές, μας δίνει και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας προς τα μέλη μας το οποίο ουσιαστικά είναι περισσότερο υποστηρικτικό και ηθικό στα μέλη μας, που αυτή τη στιγμή είναι 80.
Επίσης θα ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες μας, να χαρούν τη διαδρομή. Εγώ θα συμμετάσχω για τρίτη φορά και πίστεψτέ με είναι μία υπέροχη διαδρομή και αξίζει τον κόπο», τόνισε ακόμα ο κ. Χαραλαμπόπουλος.
Τέλος, ο Μανώλης Σηφογιωργάκης, εκπροσωπώντας του Σώμα Σαμαρειτών, Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανέφερε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ το ΣΔΥΜ για την μεγάλη τιμή που μας έκανε να μας καλέσει και φέτος -σας θυμίζω ότι πέρυσι μέρος από τα έσοδα αφιερώθηκαν στον τομέα των Σαμαρειτών. Οι Σαμαρείτες δίνουν ανελλιπώς το παρών από το 2007 και μετά στις διοργανώσεις του ΣΔΥΜ.
Θα είμαστε κατά μήκος της παραλιακής με 3 σταθμούς πρώτων βοηθειών, θα υπάρχουν δύο ποδηλάτες οι οποίοι θα ακολουθούν την διαδρομή και τέσσερις Σαμαρείτες στην έναρξη και στον τερματισμό του αγώνα».

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας υποστηρικτικός φορέας του 19ου Γύρου Καλαμάτας
 
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας στηρίζει την διοργάνωση του 19ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, τον οποίο διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 19 χρόνια ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Ο φετινός αγώνας θα λάβει χώρα το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στις 18:00 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
Βάδιση και τρέξιμο συνιστούν υγεία και ζωή. Τρέχουμε και περπατάμε λοιπόν για την υγεία μας. Μην ξεχνάμε όμως ότι η σωματική υγεία προϋποθέτει και τη στοματική υγεία. Φροντίζουμε επομένως τη στοματική μας υγεία για να εξασφαλίσουμε και την υγεία του σώματος.
Συμμετέχουμε όλοι στον 19ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας (βάδισμα-τρέξιμο-παιδικός αγώνας) μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους μας, στηρίζοντας την προσπάθεια των Δρομέων Υγείας σε αυτό το σημαντικό δρώμενο που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας.