20χρονος Ρομά με συνεργούς αλώνιζαν τη Μεσσηνία και έκλεβαν

20χρονος Ρομά με συνεργούς αλώνιζαν τη Μεσσηνία και έκλεβαν

Άλλος ένας δράστης σωρείας κλοπών, αυτή τη φορά ένας 20χρονος Ρομά, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς, ενώ μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί επτά περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.
Στο μεταξύ, χθες οδηγήθηκε και απολογήθηκε στον ανακριτή ο 44χρονος που συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες να έχει διαπράξει 15 κλοπές και απόπειρες σε αυτοκίνητα.
Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
 
Κλοπές σε σπίτια
Στη νέα υπόθεση, όπου μπήκε τέλος στη δράση του 20χρονου Ρομά, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες στην Καλαμάτα και σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Δυτικής Μάνης.
Έπειτα από συλλογή πληροφοριών, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει, αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έρευνα το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι του 20χρονου στη Μικρομάνη. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί πομποδέκτες (ασύρματοι), διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και είδη ρουχισμού που σχετίζονται με κλοπές που στη συνέχεια παραδέχθηκε. Επίσης, κατέσχεσαν το αυτοκίνητό του, καθώς είχαν στοιχεία πως το χρησιμοποιούσε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
 
Κλοπές
Όπως προέκυψε, ο 20χρονος με άγνωστους συνεργούς του κατά το διάστημα από 18 Μαρτίου έως και την Παρασκευή διέπραξαν συνολικά μία κλοπή σε σπίτι στην Καλαμάτα, τέσσερις κλοπές σε σπίτια σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πύλου- Νέστορος, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα κ.ά., καθώς και δύο απόπειρες σε κατάστημα και σε σπίτι σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Πύλου- Νέστορος και Δυτικής Μάνης.
Ειδικότερα:
-18 προς 19 Μαρτίου μπήκαν σε διώροφο κτίσμα στου Κυνηγού Πυλίας και παραβίασαν δύο διαμερίσματα. Από το ένα αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα, 1.200 ευρώ και 2.000 δολάρια Καναδά
-Στις 6 Απριλίου μπήκαν σε σπίτι γυναίκας στην Καλαμάτα και πήραν 200 ευρώ
-10-11 Απριλίου διέρρηξαν σπίτι στην Αγία Τριάδα Κορώνης και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα
-Το ίδιο βράδυ στο Ακριτοχώρι μπήκαν σε σπίτι και αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και 300 ευρώ
-Επίσης, το ίδιο βράδυ στα Καμάρια Πύλου μπήκαν σε σπίτι και πήραν χρυσαφικά, κοσμήματα και 350 ευρώ
-Στις 11 Απριλίου επιχείρησαν να μπουν σε κατάστημα στη Φοινικούντα, αλλά έγιναν αντιληπτοί από γείτονα και τράπηκαν σε φυγή. Επέστρεψαν, όμως, το βραδάκι, αυτή τη φορά παραβίασαν και μπήκαν στο κατάστημα, αλλά έφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
-Τέλος, στις 12 Απριλίου μπήκαν σε σπίτι στις Κιτριές, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια κατά τη διάρκεια της μέρας και νωρίς το βράδυ, ενώ σε δύο περιπτώσεις εκμεταλλεύτηκαν την απασχόληση των ενοίκων στην αυλή ή σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού για να κλέψουν.
Ο 20χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή Καλαμάτας από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη