Βασίλης Μιχαλολιάκος : «Τη μάχη που δίνουμε για τις ευρωεκλογές τη χρωστάμε στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή»

Βασίλης Μιχαλολιάκος : «Τη μάχη που δίνουμε για τις ευρωεκλογές τη χρωστάμε στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή»

Μίλησε στην Καλαμάτα για τη μεγάλη Νέα Δημοκρατία και την «αναγέννηση» της «Γαλάζιας Γενιάς»

Προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμάτα πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο «ΡΕΞ» ο πρώην  Υπουργός , πρώην Δήμαρχος Πειραιά και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος. Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο «ιστορικός» πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μίλησε για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα για  μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας ώστε η χώρα να απαλλαγεί το συντομότερο από τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη που γνώρισε ποτέ, όπως χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μιχαλολιάκος ξεκίνησε συγκινημένος την ομιλία του ενθυμούμενος το 1977 όταν ως μέλος τότε της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή , «λιποτάκτησε» για λίγες ημέρες από την αποστολή του, και βρέθηκε στην Καλαμάτα για να βοηθήσει τότε το νεαρό «Οννεδίτη» που κατέβαινε για πρώτη φορά στο «στίβο» της πολιτικής , τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αναφορές έκανε και στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα στην Καλαμάτα το 1983, χαρακτηρίζοντας τη , τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ ενώ σημείωσε και όσα ακολούθησαν εκείνης της ομιλίας.
Ενόψη των ευρωεκλογών ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ότι αυτή τη «μάχη» που έχουμε μπροστά στις 26 Μαϊου, την έχουμε χάρις στον μεγαλύτερο έλληνα πολιτικό, τον «Εθνάρχη» Κωνσταντίνο Καραμανλή, που με τη διορατικότητα που τον διέκρινε, έβαλε τη χώρα μας στο «στενό» πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ίδια ώρα που άλλοι φώναζαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο». Σημείωσε δε , ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο ευρωπαϊκό κόμμα διαχρονικά και «Ευρωπαϊστές» από πεποίθηση και όχι από «καθήκον» για τη διατήρηση της εξουσίας. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ζήτησε την ψήφο των παρευρισκόμενων για μια ισχυρή ομάδα ευρωβουλευτών της ΝΔ στην Ευρώπη, η οποία θα διασφαλίσει τα εθνικά μας συμφέροντα, θα προστατέψει τον πλούτο των αγροτικών μας προϊόντων, και θα διεκδικήσει καλύτερα από κάθε άλλο τα «εφόδια» που προσφέρει η «Ένωση» προς όφελος των πολιτών και της χώρας. Ο πρώην Υπουργός δεν παρέλειψε να ασκήσει και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τη ως τη μεγαλύτερη «απάτη» που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Ανέφερε μια σειρά θεμάτων όπως τα εθνικά θέματα , η συμφωνία των Πρεσπών, η οικονομία, η «εξαπάτηση» των συνταξιούχων που άλλα περίμεναν και άλλα είδαν στα ΑΤΜ κοκ. Ιδιαίτερα στάθηκε στις τελευταίες αναφορές του κ. Τσίπρα στο λόγο του στη Λαμία, για τον Άρη Βελουχιώτη. Απάντησε λέγοντας, ότι όταν αυτός μιλάει για «Βελουχιώτη» εμείς τραγουδάμε για τον Ζέρβα και τον Ψάρρο και όσους «ένωσαν» την πατρίδα. Σημείωσε δε, ότι στη μεγάλη του κεντρική προεκλογική συγκέντρωση την προσεχή Δευτέρα στο γήπεδο του «Σπόρτινγκ» στην Αθήνα, θα εμφανιστεί το συγκρότημα της «Γαλάζιας Γενιάς» με τον Χάρη Χατζηκοκόλη, τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς κ.α. για να ξανατραγουδήσουν τα τραγούδια που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην πολύ μεγάλη Νέα Δημοκρατία της δεκαετίας του ’80.
Κλείνοντας , ο κ. Μιχαλολιάκος και αφού ζήτησε την ψήφο των Μεσσηνίων, υποσχόμενος να μη τους ξεχάσει, ανέφερε τη συγκίνηση του που κατά τη διάρκεια αυτού του προεκλογικού αγώνα έχει συναντήσει σ’ όλη την επικράτεια, «συναγωνιστές» της «Γαλάζιας γενιάς» που τους ενώνουν αγώνες 40 και πλέον ετών, με μόνο γνώμονα την πατρίδα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη μεγάλη Νέα Δημοκρατία οραματίζεται, που θα ξαναδώσει Ελπίδα στον τόπο, βγάζοντας τον από τη μιζέρια!
Στη συγκέντρωση του Βασίλη Μιχαλολιάκου μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη και Θανάσης Βασιλόπουλος, αρκετοί υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές τόσο σε επίπεδο περιφέρειας όσο και σε επίπεδο δήμων. Τον «ιστορικό» πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ τον προλόγισε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Νατάσα Κυριακοπούλου. Νωρίτερα ο κ. Μιχαλολιάκος επισκέφθηκε περιοχές στο Δήμο Οιχαλίας έχοντας συναντήσεις με υποψηφίους, ενώ επίσης επισκέφθηκε και την εταιρεία «Agrexpo». Στην Καλαμάτα επισκέφθηκε τα γραφεία των υποψηφίων Δημάρχων που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, της Ελένης Αλειφέρη, της Μαρίας Οικονομάκου και του Θανάση Βασιλόπουλου ενώ επισκέφθηκε και το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Νίκα.

Του Κώστα Γαζούλη

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας