Γκολ και θέαμα με τον τρόπο των γυναικών…

Γκολ και θέαμα με τον τρόπο των γυναικών…

Μια σπάνια ευκαιρία να δουν ποδόσφαιρο γυναικών υψηλού επιπέδου είχαν την ευκαιρία χθες το απόγευμα οι φίλαθλοι της Μεσσηνίας. Αυτή τη δυνατότητα έδωσε η επίσκεψη για προετοιμασία στην περιοχή μας της εθνικής ομάδας του Βελγίου και η διοργάνωση της ΕΠΣΜ, σε συνεργασία με τον Πατίστα και τον Μεσσηνιακό και την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στο γήπεδο του Μεσσηνιακού το συγκρότημα του Βελγίου που συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου γυναικείου ποδοσφαίρου αντιμετώπισε την Εθνική μας ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πριν την έναρξη του αγώνα οι διοργανωτές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με τις  φιλοξενούμενες αποστολές, ενώ πριν το εναρκτήριο σφύριγμα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον άτυχο 15χρονο Μωχάμεντ, ποδοσφαιριστή του Πατίστα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια προπόνησης.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του Βελγίο επικράτησε με 5-0:
Στο 20’ η Ντάνιελς «σημάδεψε» το κάθετο δοκάρι και 2 λεπτά αργότερα η Γκανς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, έπειτα από κόρνερ της Όνζια. Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου (48’) οι Βελγίδες πέτυχαν και δεύτερο γκολ με σουτ της Μπλομ. Στο τελευταίο 15λεπτο, οπότε ο κ. Βούζας έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν και οι υπόλοιπες παίκτριες που είχε στη διάθεσή του, σε συνδυασμό με την κούραση των Ελληνίδων παικτριών, επέτρεψε στις φιλοξενούμενες να δώσουν διαστάσεις στο σκορ: στο 76’ και στο 78’ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ανέβασε διαδοχικά τον δείκτη στο 4-0, ενώ στο 89’ η Όνζια διαμόρφωσε με σουτ το τελικό 5-0.
Διαιτητής ήταν ο Ηλίας Ρέκκας, με βοηθούς τους Γιώργο Μιχαλόπουλο-Βαγγέλη Αράπη και 4η την Ευγενία Τσαούση.
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ (Βασίλης Βούζας-Γιάννης Ζαλαώρας): Πελετίδου, Βασιλάκη, Φώτη, Κατσαΐτη, Μαραγκουδάκη, Μπέρτσια, Αγγελάκη, Χατζηγιαννίδου, Τικοπούλου, Μάινου, Ιωαννίδου (Χαρτοματσίδου, Αποστόλου, Μαρασίδου, Παπουτσή, Κούγια, Ματοσιάν, Κατσιώτη, Γεωργαλή, Λάλα).
ΒΕΛΓΙΟ (Ιβ Σέρνελς): Οντουέρ, Ζακ, Μιναέρ, Βανγκόρπ, Όνζια, Ντάνιελς, Βαν ντε Άμπελε, Κουτερέλς, Μπλομ, Γκέλντερς, Γκανς (Λεμέι, Φίλτγενς, Βανμπέλ, Ντοντ, Βανμέχελεν).
-Την ελληνική αποστολή συνοδεύουν οι Αλβέρτος Παπαδάκης (αρχηγός) και οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας, Αθανασία Τσουμελέκα και Παρασκευή Τσιομπίκα.
 
Αύριο Εθνική Ελλάδος γυναικών-Βέλγιο 
Ένα ακόμη φιλικό ποδοσφαίρου γυναικών έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί αύριο, επίσης στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στις 5.30 μ.μ. Η Εθνική Βελγίου θα αντιμετωπίσει αυτή τη φορά την Εθνική Ελλάδας, σε ένα παιχνίδι υψηλότερου αγωνιστικού επιπέδου, που δίνει παράλληλα μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά ο κόσμος της Μεσσηνίας και όχι μόνο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Χ.Ε.