Ισχυρή παρουσία και διακρίσεις του ΣΔΥΜ στο 1° Sparta Night Run 2019

Ισχυρή παρουσία και διακρίσεις του ΣΔΥΜ στο 1° Sparta Night Run 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος νυχτερινός αγώνας στην Σπάρτη το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, με την επωνυμία 1° Sparta Night Run 2019, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και τον Σύλλογο Σπαρτιάτες Δρομείς .
Ο αγώνας περιλάμβανε δύο διαδρομές, μία των 5 χιλιομέτρων και μία των 10 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό τη κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Εκατοντάδες δρομείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και κυρίως από την Πελοπόννησο πήραν μέρος, τρέχοντας σε μία διαδρομή γύρω από το κέντρο της πόλης, πλημμυρίζοντας ουσιαστικά όλους τους δρόμους της πρωτεύουσας της Λακωνίας, σκορπώντας πολλά χαμόγελα σε αθλητές, επισκέπτες και διοργανωτές.
Ο αγώνας διοργανώνεται για πρώτη φορά και σκοπός  είναι η καθιέρωσή του ως μία γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού και προετοιμάζοντας το έδαφος για το 1° ημιμαραθώνιο Σπάρτης του χρόνου.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την γειτονική συνάντηση αφήνοντας το δικό του στίγμα στη διοργάνωση, με μια δυναμική παρουσία από 60 και πλέον δρομείς, οι περισσότεροι των οποίων μετακινήθηκαν από τη Καλαμάτα οργανωμένα με πούλμαν που παρείχε δωρεάν η διοργάνωση.
Στο αγωνιστικό κομμάτι είχαμε τη μεγάλη επιτυχία από το Δημήτρη Ρούτση, που κατέκτησε την 1η θέση στη γενική κατάταξη των 10 χιλιομέτρων, αλλά και τις επιτυχίες που έφεραν ο Γιώργος Ψαλλίδας και η Κατερίνα Κυριακοπούλου που κατέκτησαν την 1η θέση στις ηλικιακές κατηγορίες τους και ο Στάθης Δημητρακόπουλος που κατέκτησε τη 2η θέση στη κατηγορία του.
Ιδιαίτερη σημασία όμως είχε και η συμμετοχή στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων του Βαγγέλη Τσαλίκα από το Σύλλογο Τυφλών Καλαμάτας, που αγωνίστηκε με τον ΣΔΥΜ με συνοδό το μέλος του ΔΣ Άννα Καλδή.
Το ΔΣ συγχαίρει όλη την αποστολή και αυτούς που διακρίθηκαν.