Κάθειρξη 19 ετών μοιράσθηκαν δύο Ρομά για ληστεία σε γυναίκα στο πανηγύρι της Μεσσήνης

Κάθειρξη 19 ετών μοιράσθηκαν δύο Ρομά για ληστεία σε γυναίκα στο πανηγύρι της Μεσσήνης

Ηχηρές ήταν οι «καμπάνες» των ποινών που άκουσαν δύο Ρομά με πλούσιο ποινικό μητρώο για τη ληστεία σε βάρος μιας γυναίκας που της είχαν αρπάξει την τσάντα πετώντας την στο έδαφος.
Το περιστατικό είχε συμβεί το Σεπτέμβριο του 2016 στo πλαίσιo του πανηγυριού στη Μεσσήνη. Οι δύο Ρομά άρπαξαν την τσάντα της γυναίκας πετώντας την στο έδαφος, αλλά ευτυχώς χωρίς να την τραυματίσουν.
Χθες, στην εκδίκαση της υπόθεσης παρευρέθη μόνο ο ένας, ενώ ο άλλος δικάστηκε ερήμην. Αυτός που παρευρέθη στη διαδικασία, κατά την απολογία του, ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του. Προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας πως μαζί με τον ομόφυλό του την ημέρα της ληστείας είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών και δεν καταλάβαιναν τι έκαναν.
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους δύο: το μεν πρώτο ως υπότροπο και του επέβαλε ποινή καθείρξεως 8 ετών και στο δεύτερο, που δικάστηκε ερήμην ως καθ’ έξιν υπότροπος, ποινή καθείρξεως 11 ετών και 2 μηνών, χωρίς να δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση για κανέναν από τους δύο.
Β.Β.