Κάλεσμα από την Καλαμάτα για ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κάλεσμα από την Καλαμάτα για ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν το μέλος το Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Λουίζα Ράζου, ενώ, παρεμβάσεις υπήρξαν και από τους Θανάση Κολιζέρα υποψήφιο ευρωβουλευτή, τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αργύρη Σμυρνή και τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρη Οικονομάκο.
Κεντρικό μήνυμα των παρεμβάσεων ήταν ότι ελάχιστες ημέρες μέχρι την 26η Μαΐου, ο λαός και η νεολαία αυτής της πόλης γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν νιώσει στο πετσί τους, τις συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, την τελευταία δεκαετία. Και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε την ίδια ακριβώς πολιτική με τους προηγούμενους, πολιτική που χειροτέρευσε ακόμη πιο πολύ τις συνθήκες ζωής του λαού.
Γι’ αυτό τώρα, στις κάλπες που θα στηθούν, μπορούν να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης. Τα ψηφοδέλτια που μπορούν να κάνουν την ουσιαστική διαφορά. Αυτά που στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα. Που τιμωρούν αποτελεσματικά όσους μας έφεραν ως εδώ. Που γράφουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, Λαϊκή Συσπείρωση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Ειδικότερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος στην παρέμβασή του ανέφερε ότι “χορτάσαμε αυτή την προεκλογική περίοδο μεγάλα λόγια, οράματα, σχέδια και έργα, χορτάσαμε σωτήρες που τώρα μαθαίνουν την πόλη και τα χωριά, χορτάσαμε καρτελάκια από διαφόρους ουρανοκατέβατους που παλεύουν για το σταυρό και θέλουν να βοηθήσουν την πόλη και να προσφέρουν τις σπουδαίες γνώσεις τους υπέρ του Δήμου.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όλα αυτά τα χρόνια είδαμε κοκορομαχίες, χτυπήματα κάτω από τη μέση, σόου για τις κάμερες αλλά ποτέ καμιά σοβαρή κουβέντα για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου, για την ουσία, γι’ αυτό που απασχολεί τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και τη νεολαία. Όπου και αν πήγαμε όλο αυτό το διάστημα, το πρώτο που απασχολούσε τον κόσμο είναι το οικονομικό, το πως θα τα φέρει βόλτα. Η αγωνία για να πληρωθεί το ενοίκιο, η ΔΕΗ, το νερό, το φροντιστήριο, η υγεία, πως θα βγουν οι υποχρεώσεις(…)
(…) Είμαστε υπερήφανοι για τη στάση μας ενάντια στο φασισμό. Πήγαμε κόντρα πολλές φορές στη φασιστική παράταξη και μέσα και έξω από το Δημοτικό Σσυμβούλιο, αλλά και τώρα προεκλογικά αναδεικνύουμε τον ρόλο του υπόδικου ναζιστή πρώην βουλευτή της Χ.Α., που προσπαθεί μετά κόπων και βασάνων να φανεί μετριοπαθής δεξιός για να το παίξει καλό παιδί μπροστά στη δίκη της ΧΑ στην οποία είναι κατηγορούμενος. Δεν αλλάζει ο λύκος όσες προβιές και να φορέσει, ότι και να κάνει.
Κουβέντα δεν είπαν οι φιλελεύθεροι – ανεξάρτητοι – πολύχρωμοι συνδυασμοί για τούτο τον φασιστικό συνδυασμό και για το μόρφωμα της ΧΑ. Συναγελάζονται και έχουν διαύλους ανοιχτούς  για να πάρουν ψηφαλάκια. Αλλά τι να πουν αφού και πολλοί από αυτούς έχουν ακροδεξιούς στα ψηφοδέλτιά τους ή στηρίζονται από αυτούς  όπως ο κ. Βασιλόπουλος, η κα. Οικονομάκου,  ο κ. Μάκαρης που στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τόσο αντιφασιστικό προοδευτικό  μέτωπο που τους χωράνε όλους! Αλλά τι να περιμένει κανείς από κάποιους που αποκαλούν “Σιδηρούν παραπέτασμα” την Σοβιετική Ένωση όπως τους έλεγε μόνο  η χούντα  και συγκυβερνούν με τους φασίστες των ΑΝΕΛ”.
Α.Π.