Καλή συνεργασία προπονητή-παικτριών-διοίκησης το μυστικό της επιτυχίας του Απόλλωνα

Καλή συνεργασία προπονητή-παικτριών-διοίκησης το μυστικό της επιτυχίας του Απόλλωνα

Ως ένα μικρό αθλητικό θαύμα προβάλλει το τμήμα βόλεϊ γυναικών του Απόλλωνα που δημιουργήθηκε το 2014 και τα 3 τελευταία χρόνια ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο ανεβαίνοντας διαδοχικά στην Β’ Εθνική και στην Α2, όπου φέτος έκανε πανελλήνια αίσθηση, καθώς στην πρώτη συμμετοχή του τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου του. Άνθρωπος-κλειδί στην όλη προσπάθεια από το ξεκίνημά της είναι η αεικίνητη έφορος Βίκυ Καραμπάτσου, η οποία μάλιστα δίνει αυτό τον καιρό και εκλογική «μάχη», με τον δημοτικό συνδυασμό της Μαρίας Οικονομάκου «Καλαμάτα Ξεκινάμε»! Παλιά βολεϊμπολίστρια του Μεσσηνιακού και της Ολυμπιάδας Πατρών και η ίδια, θέλησε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα με βασικό στόχο να αξιοποιηθούν τα ταλέντα που υπάρχουν άφθονα στο άθλημα, προβάλλοντας μια διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα, με σεβασμό στον κόσμο και τις αθλήτριες, όπως τονίζει.
Ως «μυστικά» της φετινής επιτυχίας της γυναικείας ομάδας η Βίκυ Καραμπάτσου θεωρεί την καλή «χημεία» που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της, με την καλή συνεργασία προπονητή-παικτριών-διοίκησης, που οδήγησε σε ένα σύνολο που διαπνεόταν από αγάπη και σύμπνοια και φυσικά στην πολύ καλή και εντατική δουλειά στο γήπεδο με πολλές ώρες προπόνησης, υπό τις οδηγίες του Μπάμπη Μυτσκίδη, ο οποίος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του (είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από ένα μικρό διάστημα ξεκούρασης ξεκίνησαν και πάλι προπονήσεις συντήρησης και δοκιμές παικτριών!).
«Δεν βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους, αλλά κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι χωριστά. Βλέποντας σιγά σιγά τις αντιπάλους μας φάνηκε ότι όλες οι ομάδες ήμασταν κοντά. Δυστυχώς όμως για μας κόστισε η απώλεια τριών βασικών παικτριών που αν τις είχαμε στην ομάδα, ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα», σχολιάζει η έφορος του Απόλλωνα για το αν πίστευε από την αρχή ότι θα είναι τόσο επιτυχημένη η χρονιά, με τις «μελανόλευκες» να φτάνουν πολύ κοντά στην πρωτιά και την άνοδο.
Και για την επόμενη σεζόν φυσικά ο πήχης έχει ανέβει και πάλι ψηλά: «Η φετινή πορεία μας γέμισε αισιοδοξία και ο στόχος είναι να φτάσουμε στην ίδια θέση ή αν μπορέσουμε να κάνουμε και την υπέρβαση. Είναι βέβαια δύσκολο για μια επαρχιακή ομάδα να βρει παίκτριες, αλλά θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο, με νεαρές ταλαντούχες παίκτριες που έχουν όρεξη για δουλειά. Θέλω εδώ να πω στα σωματεία της περιοχής μας ότι θα ήταν χαρά μας να μας στείλουν παίκτριές τους να δοκιμαστούν».
Η Βίκυ Καραμπάτσου πιστεύει ότι το καλαματιανό βόλεϊ έχει πολλές δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί και προτείνει τη συνεργασία των συλλόγων με τη συγκέντρωση των καλύτερων παικτριών σε μια ομάδα, όπου τα ταλέντα θα έχουν την ευκαιρία να δουλευτούν περισσότερες ώρες και σε παραπάνω επίπεδο, να αξιοποιηθούν και παράλληλα να στηρίξουν ένα δυνατό συγκρότημα που θα είναι σε θέση να αγωνίζεται σε κορυφαίες κατηγορίες.
Ο Απόλλωνας Καλαμάτας παράλληλα με την γυναικεία ομάδα λειτουργεί από φέτος και ακαδημίες, με υπεύθυνη προπονήτρια την παλιά Καλαματιανή βολεϊμπολίστρια της Α1 Τζούλια Σταθάκη. Μάλιστα οι προπονήσεις των «μικρών» θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι, με έμφαση εκτός από το αγωνιστικό-τεχνικό μέρος στην εμφύσηση της σωστής αθλητικής και αγωνιστικής νοοτροπίας, που θα βοηθήσει τα παιδιά όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και γενικότερα στη ζωή τους, όπως επισημαίνει η Βίκυ Καραμπάτσου.