Μειωμένα τα τροχαία ατυχήματα τον Απρίλιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μειωμένα τα τροχαία ατυχήματα τον Απρίλιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μειωμένα ήταν τα τροχαία ατυχήματα τον περασμένο Απρίλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν 31 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) έναντι 45 τον Απρίλιο του 2018.
Ειδικότερα: Τέσσερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι πέντε τον Απρίλιο του 2018. Δύο τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι τεσσάρων τον Απρίλιο του 2018. 25 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 36 τον Απρίλιο του 2018.
 
Ατυχήματα
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν και στους πέντε νομούς καταγράφηκαν συνολικά 41 παθόντες (έναντι 64 πέρυσι τον Απρίλιο) και ειδικότερα: Τέσσερις νεκροί έναντι πέντε τον Απρίλιο του 2018. Δύο σοβαρά τραυματίες έναντι πέντε τον Απρίλιο του 2018. 35 ελαφρά τραυματίες έναντι 54 τον Απρίλιο του 2018.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν: παραβιάσεις προτεραιότητας, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, παραβιάσεις σήμανσης, απόσπαση της προσοχής του οδηγού, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών και ολισθηρότητα οδοστρώματος.
 
Παραβάσεις
Επίσης, τον Απρίλιο συγκροτήθηκαν 502 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.086 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 170 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν και 2.222 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.720 για υπερβολική ταχύτητα, 106 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 129 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, μία για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 38 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 57 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 40 για παραβίαση σηματοδότη, 98 για ΚΤΕΟ, πέντε για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, έξι για αντικανονικούς ελιγμούς και 22 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη