Ξεπεσμένη ντίβα η «Μαρία Κάλλας» του Περιμετρικού

Ξεπεσμένη ντίβα η «Μαρία Κάλλας» του Περιμετρικού

Ίσως, τελικά, το έχει η μοίρα της Μαρίας Κάλλας: μετά το θάνατο της ό,τι έχει σχέση με αυτή να μένει στη μέση…
Έτσι, μετά το γνωστό σε όλους μισογκρεμισμένο και μισοτελειωμένο σπίτι της στο Νεοχώρι Ιθώμης, ημιτελής έχει μείνει εδώ και χρόνια και η οδός Μαρίας Κάλλας στην ανατολική περιοχή της Καλαμάτας.
Μάλιστα, η εν λόγω οδός αποτελεί έξοδο του Περιμετρικού, διπλής κατεύθυνσης, ενώ στο σημείο υπάρχουν και φανάρια.
Ωστόσο, δε λειτούργησε ποτέ με την κατεύθυνση που σχεδιάστηκε, αφού υπάρχει ζήτημα με ένα οικόπεδο.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα το ΥΠΕΧΩΔΕ «τα ρίχνει» στο Δήμο Καλαμάτας και ο Δήμος στο ΥΠΕΧΩΔΕ, οπότε όλοι σφυρίζουν αδιάφορα.
Πέραν, όμως, της τελικής διάνοιξης, την περασμένη Τρίτη παραδόθηκαν ημιτελή τα πεζοδρόμια που δημιουργήθηκαν στη συγκεκριμένη οδό, καθώς δεν έγιναν σε όλο το δρόμο, άσχετα αν αυτός έχει αυξημένη κίνηση.
Μάλιστα, η παρέμβαση ήταν τόσο «άντε να κάνουμε κάτι και να φύγουμε», που τα πεζοδρόμια σταμάτησαν ξαφνικά, κι ενώ στο ανατολικό πεζοδρόμιο δεν υπήρχαν εμπόδια και θα μπορούσαν να συνεχιστούν.
Όσο για τα σημεία στα οποία υπήρχαν περιφράξεις, δεν τόλμησε κανείς να τα ακουμπήσει…


Με την αρχική μελέτη θα επιτρεπόταν η κατεύθυνση προς νότο…
Ακόμα δεν έχει γίνει κάτι, ενώ πάνω στο οδόστρωμα του Περιμετρικού υπάρχουν εμπόδια για να μη στρίβουν τα αυτοκίνητα. Βέβαια, αυτά δεν αποτρέπουν κάποιους οδηγούς και έτσι καθημερινά εκατοντάδες οχήματα στρίβουν παράνομα.
Πρόβλημα που θα μπορούσε να μην υφίσταται, αν οι αρμόδιοι κινούσαν τις απαραίτητες διαδικασίες με γρήγορους ρυθμούς…


Μαρίας Κάλλας, δρόμος με μεγάλη κίνηση, που αποτελεί μάλιστα κυκλοφοριακό κόμβο του Περιμετρικού της Καλαμάτας, αλλά μάλλον θεωρείται πολυτέλεια να υπάρχουν πεζοδρόμια σε όλο το μήκος…


Οι εργασίες που έγιναν στη διασταύρωση των οδών Μαρίας Κάλλας και Περιβολακίων ξαφνικά σταματούν και όσοι ήταν τυχεροί, θα έχουν πεζοδρόμια μπροστά στις ιδιοκτησίες τους. Οι υπόλοιποι ας μείνουν με τα χορτάρια!
Είδαμε μέχρι και παλιά μάρμαρα από την πλατεία που έχουν μεταφέρει κάποιοι, ώστε μόνοι τους να έχουν κάτι σαν πεζοδρόμιο, αφού οι του Δήμου αδιαφορούσαν για χρόνια.
Τώρα, δε, που έγιναν πεζοδρόμια, αποφάσισαν να μην ολοκληρώσουν όλο το δρόμο…
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Υ.Γ.1: Ας ελπίσουμε κάποτε να τελειώσει το ζήτημα της διπλής κατεύθυνσης στη Μαρία Κάλλας και άμεσα να δούμε πεζοδρόμια σε όλο το μήκος της
 
Υ.Γ.2: Τους τελευταίους μήνες σε πολλούς δρόμους της πόλης δημιουργήθηκαν πεζοδρόμια. Όμως, αν κάποιος τα διασχίσει, θα παρατηρήσει ότι δεν έχουν σταθερό πλάτος, επειδή υπάρχουν ιδιοκτησίες που προφανώς ο Δήμος δεν ήθελε «να αγγίξει», φοβούμενος τις αντιδράσεις.
Δυστυχώς, αφού δεν έγιναν τώρα αυτές οι διαπλατύνσεις, δε θα γίνουν ποτέ…
Αθάνατη Ελλάδα…