Ομάδα Ρομά έκλεβε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην παραλία Βελίκας

Ομάδα Ρομά έκλεβε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην παραλία Βελίκας

Αυτοκίνητο για αυτοκίνητο δεν είχε αφήσει στην παραλία της Βελίκας ένας 47χρονος Ρομά, ο οποίος μαζί με ομοφύλους του έσπαγαν τα τζάμια και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν.
Η Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων σε αυτοκίνητα για τις οποίες ευθύνονται η συγκεκριμένη ομάδα Ρομά και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
 
Διαρρήξεις
Όλες οι διαρρήξεις των αυτοκινήτων είχαν γίνει στην παραλία της Βελίκας και την έρευνα της υπόθεσης είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ένας 47χρονος Ρομά, μαζί με τουλάχιστον άλλους δύο άγνωστους ομόφυλους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από 10 Φεβρουαρίου έως και 2 Απριλίου διέπραξαν τέσσερις κλοπές- διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, αφαιρώντας πορτοφόλια, προσωπικά έγγραφα και χρήματα.
 
Έσπαζαν τα παράθυρα
Η ομάδα των Ρομά δρούσε μεσημεριανές ώρες και έσπαζαν τα παράθυρα των αυτοκινήτων.
Στις 10 Φεβρουαρίου έσπασαν αυτοκίνητο και άρπαξαν 150 ευρώ και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.
Την ίδια ημέρα έσπασαν το αυτοκίνητο μιας γυναίκας στην παραλία της Βελίκας και αφαίρεσαν μια τσάντα με προσωπικά έγραφα και αντικείμενα.
Στις 17 Μαρτίου έσπασαν το αυτοκίνητο άλλης γυναίκας και πήραν ένα πορτοφόλι με προσωπικά έγγραφα.
Τέλος, στις 2 Απριλίου έσπασαν αυτοκίνητο και πήραν ένα πορτοφόλι με έγγραφα και το ποσό των 350 ευρώ. 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για τον 47χρονο και τους συνεργούς του θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του 47χρονου σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών του.
Στο μεταξύ, χθες στους Αγίους Κωνσταντίνους Αρφαρών, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, συνελήφθη 22χρονος Ρομά, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης βάρους 0,6 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Της Βίκυς Βετουλάκη