Ο Στάθης Ανδρινόπουλος παρουσίασε αρχές, θέσεις, πρόγραμμα και υποψήφιους

Ο Στάθης Ανδρινόπουλος παρουσίασε αρχές, θέσεις, πρόγραμμα και υποψήφιους

Με «φουλ» επίθεση στη Δημοτική Αρχή Κατσίβελα έγινε στους Γαργαλιάνους η παρουσίαση αρχών και θέσεων, καθώς και προγράμματος, του συνδυασμού «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» από τον υποψήφιο δήμαρχο, Στάθη Ανδρινόπουλο. Παράλληλα, παρουσιάστηκε μεγάλος αριθμός από τις υποψήφιες και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού.
Από τα «πυρά» του κ. Ανδρινόπουλου δεν ξέφυγαν ούτε ανθυποψήφιοί του για «επικοινωνιακά και διαφημιστικά σποτ», καθώς, όπως ανέφερε, η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη και «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός».
Ο κ. Ανδρινόπουλος στην ομιλία του στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Αποδείχθηκε ολίγιστη. Η καθημερινότητα έχει αφεθεί στην τύχη της και, όπως έχω πει πολλές φορές στα Δημοτικά Συμβούλια, ο Δήμος Τριφυλίας λειτουργεί στον “αυτόματο πιλότο”. Δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχει έλεγχος και κάνει ο κάθε ένας ό,τι θέλει. Η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων είναι η χειρότερη από όλες τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους. Ανακύκλωση δε γίνεται στον Δήμο μας και οι λίγοι υπάρχοντες κάδοι ανακύκλωσης είναι για να μπερδεύουν τους επισκέπτες μας ότι γίνεται ανακύκλωση, αλλά και αυτοί σύντομα διαπιστώνουν ότι και σε αυτούς τους κάδους ρίχνονται σύμμεικτα απορρίμματα. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο. Η αγροτική οδοποιία είναι σε άθλια κατάσταση και πολλές φορές οι συμπολίτες μας προσπαθούν με τα δικά τους μέσα να βελτιώσουν την κατάσταση για να μπορούν να μεταβαίνουν στα σπίτια τους και να καλλιεργούν τα κτήματά τους. Τα μηχανήματα και τα μέσα του Δήμου έχουν αποδεκατισθεί και παραμένουν ακινητοποιημένα από βλάβες στους όρχους οχημάτων και στα διάφορα συνεργεία, διότι ο Δήμος δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Ο Δήμος χρωστάει παντού. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Τριφυλίας ταλαιπωρούνται αδικαιολόγητα από τις συνεχείς διακοπές νερού και δαπανούν ένα σημαντικό ποσό καταναλώνοντας εμφιαλωμένο νερό, διότι δε γνωρίζουν εάν είναι κατάλληλο ή ακατάλληλο για πόση και μαγείρεμα.
Οι περισσότεροι επαγγελματίες της Τριφυλίας δεν επιθυμούν συναλλαγές με το Δήμο, διότι έχει αποδείξει ότι είναι αναξιόπιστος και με υπόδειξή του, πολλές φορές προσπαθούν να διεκδικήσουν την πληρωμή τους μέσω δικαστικών αποφάσεων. Διαπιστώθηκε ότι έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό οι πελατειακές σχέσεις και οι εξυπηρετήσεις ημετέρων ψηφοφόρων των αιρετών της Δημοτικής Αρχής, σε δημοτικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Η συνεργασία του δημάρχου και των αρμόδιων αντιδημάρχων με τα Τοπικά Συμβούλια ήταν και είναι ανύπαρκτη. Και εννοείται, φυσικά, ότι δεν υπήρχε καμία συνεργασία για θέματα καθημερινότητας ή σύνταξης του τεχνικού προγράμματος, όπως πολλές φορές έχω καταγγείλει στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Κατά τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής περιόδου έγιναν αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις αμφιβόλου ποιότητας και με υψηλό κόστος παρεχόμενων υπηρεσιών (όπως ο μύθος της Γριάς από το Διαλισκάρι και το χιόνι στις πλατείες τα Χριστούγεννα).
Φίλες και φίλοι, εμείς ως παράταξη κάναμε εποικοδομητική αντιπολίτευση χωρίς φανφάρες και λαϊκισμό. Πάντοτε καταθέταμε προτάσεις υλοποιήσιμες και κοστολογημένες, τις οποίες φυσικά δε λάμβανε υπόψη της η Δημοτική Αρχή ή κάποιες τις αποδέχθηκε μερικώς μετά 3 χρόνια. Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα σπαταλήθηκαν αρκετά χρήματα, όπως π.χ. η ενοικίαση αντί της προμήθειας απορριμματοφόρων οχημάτων με το ίδιο κόστος. Οι προτάσεις μας και οι θέσεις μας είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων και στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο που κάλυπταν τις συνεδριάσεις.
Συνδημότισσες και συνδημότες, θα ακούσετε προτάσεις και θέσεις από όλους τους υποψήφιους δημάρχους και πολλές φορές όμορφα επικοινωνιακά προβαλλόμενες. Είναι γνωστό, όμως, σε όλους μας, ότι απέχει πολύ η Θεωρία από την Πράξη. Απέχει πολύ η επιθυμητή πρόταση και ιδέα, από την εφικτή πρόταση, και ακόμα περισσότερο από την υλοποίησή της. Τα επικοινωνιακά και διαφημιστικά σποτ δεν είναι από μόνα τους ικανά να λύσουν τα προβλήματα της Τριφυλίας. “Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”…
[…] Αγαπητοί μου συμπατριώτες, αν και θα μπορούσα, μετά από 35 χρόνια προσφοράς στην Πατρίδα μας από θέσεις ευθύνης, να ζήσω μία ήσυχη ζωή στην αγαπημένη μου πόλη, αποφάσισα, βλέποντας τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας, ότι δεν πρέπει να μείνω αμέτοχος ακόμα και τώρα. Σας καλώ να αξιολογήσετε τις προτάσεις μας, καθώς και τα άτομα που διαθέτουν τις ικανότητες να τις υλοποιήσουν. Να επιλέξετε για δήμαρχο αυτόν που έχει το όραμα, έχει τις γνώσεις, έχει την εμπειρία και τους συνεργάτες, να διοικήσει και να αναπτύξει το Δήμο Τριφυλίας. Ο Δήμος Τριφυλίας δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς.
Φίλες και φίλοι, συνεχίζουμε τον αγώνα, γιατί έχουμε ανεξάντλητες δυνάμεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα, γιατί πιστεύουμε στις αρχές και στις αξίες που διακηρύξαμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα, γιατί πιστεύουμε στη δύναμή σας, στην αντοχή σας, στην αξία των προτάσεών μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα, γιατί ο αγώνας μας γίνεται για κάθε πόλη και για κάθε χωριό της Τριφυλίας. Γίνεται με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μας. Γίνεται από ανθρώπους ελεύθερους, ανεξάρτητους, ασυμβίβαστους. Τολμήσαμε να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά του τόπου μας. Και παρουσιάζουμε σε σας, στο λαό της Τριφυλίας, έναν πραγματικά ανεξάρτητο συνδυασμό. Ένα συνδυασμό που αποτελείται από ελεύθερους και ανεξάρτητους ανθρώπους. Τολμήσαμε την ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες. Τολμήσαμε τη ρήξη με τις αγκυλώσεις και τις πρακτικές του παρελθόντος. Και από τους Γαργαλιάνους υψώνουμε στεντόρεια τη φωνή μας και κηρύσσουμε σε όλη την Τριφυλία ότι ο αγώνας μας θα δικαιωθεί…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου