Ρύθμιση οφειλών προς Δήμους με τις 100 δόσεις

Ρύθμιση οφειλών προς Δήμους με τις 100 δόσεις

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο Καλαμάτας έκανε χθες γνωστή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης.
Ο κ. Μπούχαλης κάλεσε, λοιπόν, όσους χρωστούν στο Δήμο Καλαμάτας να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος 4611/2019 και να ρυθμίσουν μέχρι και με 100 δόσεις τα χρέη τους.
Όπως ανέλυσε, όταν κάποιος εξοφλήσει εφάπαξ το ποσό που οφείλει σε ένα Δήμο, θα έχει απαλλαγή στο 100% των προστίμων και των αυξήσεων. Μετά ακολουθεί κλιμακωτή μείωση στις απαλλαγές. Έτσι, αν κάποιος επιλέξει από 2 έως 24 δόσεις, θα έχει απαλλαγή στο 80% των προστίμων και των αυξήσεων. Από 25 έως 48 δόσεις 70%, από 49 έως 72 δόσεις 60% και, τέλος, αν εξοφλήσει από 73 έως 100 δόσεις, θα έχει απαλλαγή προστίμων και προσαυξήσεων ύψους 50%.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τόνισε ακόμη ότι δύο σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ότι με την καταβολή της πρώτης δόσης και την ένταξη στη ρύθμιση αίρονται για τον οφειλέτη όλα τα  αναγκαστικά μέτρα.
Όσο για την Οικονομική Υπηρεσία, ο κ. Μπούχαλης ξεκαθάρισε ότι πλέον είναι ανεξάρτητη και σε αυτή δεν μπορεί να παρέμβει κανείς από το Δήμο, ενώ τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία κατασχέσεων και, ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι οφειλέτες να σπεύσουν για τη ρύθμιση, καθώς αρκεί μόνο η καταβολή της πρώτης δόσης ώστε να αρθούν τα αναγκαστικά μέτρα.
Επίσης, όσοι ενταχθούν στην παραπάνω ρύθμιση και καταβάλλουν το 5%  για οφειλή έως 5.000 της συνολικής, θα μπορούν να λάβουν και φορολογική ενημερότητα.
Το δε ποσοστό αλλάζει από το ύψος των οφειλών: από 5.000,1 έως 10.000,00 ευρώ, το ποσοστό καταβολής είναι 10% και από 10.000, 00 ευρώ και πάνω 20%.
Όσο για τη φορολογική ενημερότητα που ο Δήμος Καλαμάτας δεσμεύει, ο κ. Μπούχαλης ανέφερε ότι αυτό το κάνει για ποσά άνω των 300 ευρώ.
Σχετικά με τη ρύθμιση, τέλος, αφορά βεβαιωμένες οφειλές και αυτές που θα βεβαιωθούν έως και τις 16 Ιουλίου, άρα οι οφειλέτες θα μπορούν να καταβάλουν την πρώτη δόση έως τις 16 Σεπτεμβρίου, με τη μικρότερη να έχει οριστεί στα 20 ευρώ.
Π.Μπ.