Την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού γιορτάζει το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας

Την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού γιορτάζει το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας

Την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού θα γιορτάσει αυτή την Τετάρτη 8 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας. Από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στο ισόγειο και στο φουαγιέ του κτιρίου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις του μεγαλύτερου παγκοσμίως εθελοντικού Οργανισμού στην περιοχή μας, να εγγραφούν και οι ίδιοι ως εθελοντές, καθώς και να παρακολουθήσουν επιδείξεις διάσωσης και πρώτων βοηθειών.
Στην αυριανή εκδήλωση και γενικότερα στο έργο του τμήματος Καλαμάτας αναφέρθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στην έδρα του φορέα, στην οδό Κεφάλα, η νέα πρόεδρος Δήμητρα Ψαρούλη και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κόντος.
«Είναι μια δράση που θέλουμε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να βγει προς τα έξω, να μας γνωρίσει ο κόσμος, να γνωρίσει τις δράσεις μας» εξήγησε η κα Ψαρούλη, ενώ πρόσθεσε ακόμη σχετικά: «Στον Ερυθρό Σταυρό, παρά τη μακρόχρονη πορεία του, για πρώτη φορά έγιναν Γενική Συνέλευση και εκλογές, εκλέχθηκαν το κεντρικό ΔΣ στην Αθήνα και όπου υπήρχαν περιφερειακά τμήματα, στις 31 Μαρτίου.
Αυτό είναι ένα σημαντικό άνοιγμα προς τα έξω και παίρνει μια ανοικτή μορφή προς τον κόσμο, γράφοντας και καινούργια μέλη. Κι εμείς στην Καλαμάτα θα θέλαμε πάρα πολύ να γράψουμε νέα μέλη, να έχουμε φίλου που να μας στηρίξουνε. Όλοι γνωρίζετε το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που κάνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, και εδώ στην Καλαμάτα» τόνισε η κα Ψαρούλη και προσκάλεσε τον κόσμο στις εκδηλώσεις της Τετάρτης.
Ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κόντος εξήγησε ότι στις 7.30 και στις 8.30 μ.μ. θα γίνουν δύο διαδοχικοί κύκλοι με επιδείξεις πρώτων βοηθειών και διασωστικών δεξιοτήτων από πλευράς του τμήματος των Νοσηλευτών και του τμήματος Σαμαρειτών, -Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνεται ενημέρωση του κόσμου με έντυπα, φωτογραφίες και βιντεοπροβολές για το έργο του ΕΕΣ Καλαμάτας, ενώ θα γίνονται εγγραφές εθελοντών.
«Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας τιμήσει ο κόσμος της Καλαμάτας, να προσέλθει να μας γνωρίσει, να γνωρίσει τις δράσεις μας και θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να ενταχθεί στον Ερυθρό Σταυρό, σε όποιο από τα δύο τμήματα επιθυμεί, ώστε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Οπουδήποτε χρειαστεί είμαστε εκεί και προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων» τόνισε ο κ. Κόντος.
Όπως ακόμα έγινε γνωστό διοργανώνονται συνέχεια από τον Ερυθρό Σταυρό Καλαμάτας σεμινάρια πρώτων βοηθειών από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία τόσο μικρής διάρκειας (4, 5 ή 8 ωρών), όσο και 14 ή 16 ωρών με ευρωπαϊκή πιστοποίηση, καθώς και 20ωρη εκπαίδευση από το τμήμα Σαμαρειτών-Διασωστών. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 27210-87737.
 
Το νέο ΔΣ του ΕΕΣ Καλαμάτας
Με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η κα Ψαρούλη, αναφέρθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τις πρόσφατες εκλογές:
«Ως πρόεδρος του νεου ΔΣ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, τους φίλους που μας τίμησαν και μας έβαλαν στη θέση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Και να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ το απερχόμενο ΔΣ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, τον κ. Μαδούρο, που ήταν επί σειρά ετών στο ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού. Το νέο ΔΣ είναι μια συνέχεια του προηγούμενου, με το οποίο υπήρχε μια πολύ καλή συνεργασία κι εγώ προσωπικά ήμουν και σε αυτό μέλος. Έχουμε πολύτιμους εθελοντές και στα δύο Σώματα, της Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών και άξια στελέχη εδώ που θα στηρίξουν στο έργο μας».
Η πλήρης σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΕΣ Καλαμάτας έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Δήμητρα Ψαρούλη (Κοινωνική Λειτουργός)
Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Κόντος (Στρατιωτικός Π.Α.)
Γενική Γραμματέας: Χρυσούλα Γεωργακαράκου (Ιατρός Νευρολόγος)
Ταμίας: Κατερίνα Καρνούσκου Γκόνου
Τακτικά μέλη: Ελένη Βασιλοπούλου (Εκπαιδευτικός), Γιώργος Γκιουλέας (Εργοδηγός), Μαρία Ελένη Γυφτέα (Δημοσιογράφος), Σταυρούλα Διοβουνιώτη (Ιδιωτική Υπάλληλος) και Κατερίνα Οικονομάκου.
Χ.Ε.