Το γυναικείο ποδόσφαιρο είχε την τιμητική του στην Καλαμάτα με το φιλικό Ελλάδας-Βελγίου (1-2)

Το γυναικείο ποδόσφαιρο είχε την τιμητική του στην Καλαμάτα με το φιλικό Ελλάδας-Βελγίου (1-2)

Ένα πολύ ξεχωριστό φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι φιλοξένησε χθες η Καλαμάτα, με τις Εθνικές ομάδες γυναικών της Ελλάδας και του Βελγίου να προσφέρουν υψηλό αγωνιστικό θέαμα και συγκινήσεις, συμβάλλοντας στη διάδοση του αθλήματος στην θηλυκή του εκδοχή και επιβεβαιώνοντας ότι αυτό έχει κάνει και στη χώρα μας σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια (στην Καλαμάτα εκπροσωπείται και πάλι την τελευταία 3ετία από τον Εθνικό).
Όπως στον αγώνα με την Εθνική μας Ενόπλων Δυνάμεων που προηγήθηκε την Τετάρτη οι Βελγίδες πήραν τη φιλική νίκη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όμως οι «κυανόλευκες» κέρδισαν εξίσου το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, με την προσπάθεια, την αγωνιστικότητά τους και την εν γένει θετική τους παρουσία, αποσπώντας μάλιστα ένα τιμητικό σκορ 2-1 απέναντι σε μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού γυναικείου ποδοσφαίρου.
Το σκορ άνοιξε στο 7ο λεπτό με εντυπωσιακή κεφαλιά η Βαν Κέρκοβεν, ενώ στο 43’ η Γουόλτερ σημείωσε το 2-0 (στο 55’ είχε επίσης δοκάρι σε σέντρα σουτ η Κέιμαν). Στο β’ ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γεφύρωσε την αγωνιστική διαφορά, παρ’ ότι οι αντίπαλοι διατήρησαν τη βασική τους σύνθεση (έγινε μόνο μια αλλαγή στο ημίχρονο). Το εντυπωσιακό γκολ της Σιδηρά στο 88’, με ένα φοβερό σουτ από 30’ μέτρα, ήρθε ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας, με την όλη παρουσία της Ελλάδας να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ (Αντώνης Πριόνας): Παπακωνσταντίνου (70’, Κινοσίδου (58’ Σπυριδωνίδου), Κακαμπούκη (58’ Βαρδαλή), Γκάτσου (70’ Μαργαρίτη), Κοκοβιάδου (58’ Παράσχου), Σιδηρά, Κογγούλη (58’ Νεφρού), Χατζηγιαννίδου  (70’ , Μωραΐτου (46’ Σαρρή), Μάρκου (70’ , Δημητρίου (46’ Κωτσάκη).
Θηλυκή και η διαιτητική 4άδα με ρέφερυ την Αντωνίου, βοηθούς τις Δέτση-Λαμπροπούλου και 4η την Σιαχάμη.
ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ (Ιβ Σέρνελς): Εβράρντ, Φίλτζενς, Βαν Κέρκοβεν, Βαν Μπελ, Βανχάβερμετ, Γουόλερτ, Κέιμαν, Ντοντ, Ντε Νεβ, Μπίσμανς, Μίσσιπο (Οντέρς, Ζακς, Όνζια, Ζέλερ, Ντάνιελς, Κουτερέλ, Μπλομ, Γκέλντερς.
-Πριν την έναρξη του αγώνα οι διοργανωτές (ΕΠΣ Μεσσηνίας, Πατίστα, Μεσσηνιακός) και οι αποστολές των δύο ομάδων αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ενώ οι Βέλγοι βράβευσαν ακόμα το δημοτικό ΚΔΑΠ ΑμΕΑ.
-Η Εθνική Βελγίου ολοκληρώνει σήμερα προετοιμασία μιας εβδομάδας στην Καλαμάτα.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη