109.000 ευρώ από το πρόγραμμα δασοπροστασίας στη Μεσσηνία

109.000 ευρώ από το πρόγραμμα δασοπροστασίας στη Μεσσηνία

Οι πιστώσεις για την υλοποίηση του προγράμματος δασοπροστασίας για το 2019 εγκρίθηκαν για όλη την Ελλάδα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στη Μεσσηνία, εγκρίθηκε συνολικά για τη Διεύθυνση Δασών και τα δύο Δασαρχεία, Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, το ποσό των 109.666,35 ευρώ.
Στόχος του προγράμματος αυτού είναι, κυρίως, η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, ο έλεγχος της λαθροθηρίας, οι καταπατήσεις και γενικά τα δασικά ανομήματα, αλλά και η άσκηση των αρμοδιοτήτων αγροτικής ασφάλειας.
 
Απογευματινή υπηρεσία
Σε κάθε Δασαρχείο από το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργεί κατά τη διάρκειά του και κάθε εργάσιμη ημέρα, απογευματινή υπηρεσία, καθώς και αντίστοιχη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας. Η απογευματινή υπηρεσία θα επιλαμβάνεται προληπτικά και κατασταλτικά για τον έλεγχο καταγγελιών και γενικότερα τη δίωξη παραβάσεων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Δασικής Υπηρεσίας.
Η απογευματινή υπηρεσία στα Δασαρχεία θα παρέχεται από τις 2.00 μετά το μεσημέρι έως τις 10.00 το βράδυ κατά τις καθημερινές και τα Σάββατα.
Επίσης, από το πρόγραμμα για τα Δασαρχεία προβλέπεται η δυνατότητα προγραμματισμού περιπόλων για την πραγματοποίηση προληπτικών και κατασταλτικών ελέγχων και την εξέταση καταγγελιών, την πρόληψη και την επικουρική συνδρομή σε περιστατικά δασικών πυρκαγιών κ.λπ. εντός ή εκτός του ωραρίου εργασίας, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
 
Επικοινωνία
Στο Δασαρχείο Καλαμάτας, ήδη από τη 1η Μαΐου, έχει ξεκινήσει κανονικό πρόγραμμα με βάρδιες και υπερωρίες. Βάρδια, δε, εκτός ωραρίου υπήρξε και τη χειμερινή περίοδο.  Από 1η Μαΐου υπάρχει πλέον ένας επικεφαλής και δύο άτομα βάρδια μέχρι τις 10.00 το βράδυ, καθώς και τα Σαββατοκύριακα. Επιλαμβάνονται καταγγελιών και πραγματοποιούν περιπολίες σε όλες τις δασικές περιοχές.
Όποιοι πολίτες θέλουν να ενημερώσουν για κάτι το Δασαρχείο Καλαμάτας, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27210 63040.
Β.Β.