Μεσσήνη: Δεν έκλεψαν την πρώτη φορά και πήγαν την επόμενη ημέρα

Μεσσήνη: Δεν έκλεψαν την πρώτη  φορά και πήγαν την επόμενη ημέρα

Πλούσια ήταν η λεία των αστυνομικών υπηρεσιών σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Μεσσηνία. Επιχειρήσεις, δε, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκειά τους, σε όλη την Περιφέρεια, έγιναν έλεγχοι σε 711 άτομα, εκ των οποίων 515 ήταν Έλληνες και 196 αλλοδαποί, καθώς και σε 580 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 98 άτομα, από τα οποία 62 ήταν Έλληνες και 36 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 73 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 228 παραβάσεις του ΚΟΚ.
 
Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
-Ένας 23χρονος Ρομά, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας για διακεκριμένες κλοπές
-Πέντε Έλληνες για ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, στη Μεσσήνη, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι ενός 26χρονου, βρέθηκε στον αύλειο χώρο να καλλιεργεί σε γλάστρα 2 φυτά κάνναβης ύψους 20 εκατ. και 1,5 μ. Ένας 57χρονος Μεσσήνη κατείχε 3,4 γραμμάρια χασίς. Ένας 59χρονος στο Ασπρόχωμα βρέθηκε να κατέχει 1 γραμμάριο ηρωίνης. Ένας 35χρονος Ρομά στο Ασπρόχωμα κατείχε 1 γραμμάριο χασίς και ένας 25χρονος στην Καλαμάτα κατείχε δύο συσκευασίες με 1,3 γραμμ. και 0,7 γραμμ. χασίς.
-Ένας 35χρονος Ρομά για κλοπή. Ο δράστης μπήκε σε κατάστημα πώλησης αλουμινίων στην Καλαμάτα και εκμεταλλευόμενος την απασχόληση της εργαζόμενης, αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και το πορτοφόλι της, που περιείχε 20 ευρώ και κάρτες τραπεζών. Την ώρα που προσπαθούσε να φύγει τον αντιλήφθηκε και τον έπιασαν οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν.
-Τέσσερις Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-Τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί για καταδικαστικά έγγραφα.
-Τρεις Έλληνες για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
-Πέντε Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Τρεις αλλοδαποί για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
-Δεκαπέντε αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
 
Εξιχνίαση
Επίσης, από τo Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος εξιχνιάσθηκε μία απόπειρα κλοπής που είχε γίνει στις 11 Ιουνίου σε σπίτι στου Ρωμανού. Ο δράστης είχε μπει από ανασφάλιστο παράθυρο, αλλά έπεσε στους ενοίκους και τράπηκε σε φυγή. Μαζί είχε και συνεργό και από ιδεοληπτικό υλικό πρόεκυψε ότι δράστης είναι ένας 27χρονος Ρομά. Προέκυψε ότι ο ίδιος στις 24 Απριλίου έσπασε το τζάμι από σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Βλαχόπουλο και αφαίρεσε 100 ευρώ, προσωπικά έγγραφα, κάρτες τραπεζών κι ένα κινητό τηλέφωνο.
Στο μεταξύ, χθες το πρωί στις Ράχες Τριφυλίας συνελήφθη μια 54χρονη, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Μεσολογγίου για απιστία σε βάρος υπηρεσίας.
 
Ξαναγύρισαν…
Τέλος, χθες το πρωί στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του εκεί τμήματος, συνελήφθησαν ένας 35χρονος και μία 26χρονη Ρομά, γιατί αφαίρεσαν πράγματα από το σούπερ μάρκετ Lidl. Υπάλληλος αντιλήφθηκε ότι έκλεβαν πράγματα, ειδοποίησε την Αστυνομία και συνελήφθησαν στο προαύλιο του καταστήματος, ενώ προσπαθούσαν να φύγουν.
Οι συγκεκριμένοι είχαν πάει και την προηγούμενη ημέρα στο κατάστημα, προσπαθώντας επίσης να κλέψουν, είχαν γίνει όμως. Αντιληπτοί. Οι δε υπάλληλοι, αφού τους πήραν πίσω τα πράγματα, δεν ειδοποίησαν την Αστυνομία. Έτσι χθες ξαναπήγαν.