Ο ΓΣ Ακρίτας 2016 ξεκίνησε από το Δημαρχείο Καλαμάτας το ταξίδι του για τη νότια Ιταλία

Ο ΓΣ Ακρίτας 2016 ξεκίνησε από το Δημαρχείο Καλαμάτας το ταξίδι του για τη νότια Ιταλία

Αθλήτριες και αθλητές του ΓΣ Ακρίτας 2016, μαζί με προπονητές και γονείς και με επικεφαλής τον πρόεδρο Πέτρο Παπαδόπουλο, επισκέφθηκαν χθες το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα. Ο Π. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Π. Νίκα για τη συνδρομή του Δήμου, ώστε ο Γυμναστικός αυτός Σύλλογος να μεταβεί στην Κοζέντσα της νότιας Ιταλίας, κατά την περίοδο μεταξύ 27 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2019, με αποστολή 80 ατόμων, προκειμένου να μετάσχει σε αθλητικές συναντήσεις, στα εξής αθλήματα: δρόμοι 100 μέτρων, 400 μ., 600 μ., 1.000 μ. και 1.500 μ., καθώς και άλμα εις ύψος. Ο ΓΣ Ακρίτας έχει προσκληθεί από το Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας και τον τοπικό αθλητικό σύλλογο COSENZA K42-FIDAL.
Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το πενθήμερο, κατά το οποίο θα βρεθούν στην Κοζέντσα, «εξαιρετικό για τα παιδιά, με πολύ ωραίες εμπειρίες αθλητικές για όλους», προσθέτοντας πως ο Ακρίτας σκέπτεται να διοργανώσει στην Καλαμάτα «ένα διεθνές μίτινγκ, όπου θα έρθει η ιταλική ομάδα και η σερβική, όπου ήμασταν πέρυσι».
Ο Δήμαρχος συνεχάρη «τον Ακρίτα 2016 για την προσφορά του στον αθλητισμό και στην πόλη», τονίζοντας πως «το να υπηρετεί κανείς σήμερα τον κλασικό αθλητισμό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση», σε μία εποχή όπου υπερτερούν το θέαμα και ο ομαδικός αθλητισμός. Προσέθεσε δε πως ο Ακρίτας δεν προσφέρει μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην πόλη, λόγω της θετικής αντανάκλασης στην κοινωνία όσων διοργανώνει και εκείνων όπου συμμετέχει. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμηση πως «είναι η μεγάλη μας ελπίδα, σε μία εποχή εμπορευματοποίησης των πάντων, να ξαναγυρίσουμε στις αξίες και στις ιδέες του αθλητισμού», δηλαδή στα ιδεώδη, τα οποία προβάλλονται διαχρονικά από τον κλασικό αθλητισμό, που μας δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Τόνισε δε πως ο Δήμος Καλαμάτας θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει σε συνεργασία με τον διάδοχό του στη δημαρχεία, Θανάση Βασιλόπουλο, ώστε να παραχωρηθεί κάποιος χώρος στο σύλλογο για γραφεία.
Αναλυτικότερα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ο Σύλλογός μας είναι στην ευχάριστη θέση για δεύτερη φορά μέσα στα 3 χρόνια λειτουργίας, μετά την Σερβία, το Βελιγράδι όπου πήγαμε πέρυσι με τη βοήθεια του Δήμου, φέτος να ανακοινώσει ότι θα πάμε στη Κοσένζα, μια πόλη αντίστοιχη της Καλαμάτας των 70 χιλ. κατοίκων, καλεσμένοι του πανεπιστημίου της Κοσένζα και της αντίστοιχης ομάδας K42. Θα είναι ένα 5νθημερο εξαιρετικό για τα παιδιά, με πολύ ωραίες εμπειρίες, αθλητικές σε όλο του φάσμα. Θεωρώ ότι μας δίνεται η δυνατότητα στο επόμενο διάστημα να διοργανώσουμε ένα διεθνές μίτινγκ όπου θα έρθουν η αντίστοιχη ιταλική ομάδα και οι Σέρβοι όπου ήμασταν πέρυσι και να ξεκινήσουμε κάτι όμορφο, πρωτοποριακό και με ελάχιστο κόστος. Επίσης η κα Ντόλου είναι στο Πανεπιστήμιο θα μεταφέρει αίτημα συνεργασίας στο αντίστοιχο Πανεπιστήμιο της Κοσένζα».
Από την πλευρά του ο κ. Νίκας, τόνισε
«Αυτοί που υπηρετούν τον Κλασικό Αθλητισμό με πολύ μεγάλες δυσκολίες, συχνά χωρίς πόρους αυτοί που αγωνίζονται για να διαδώσουν τις ιδέες του, αξίζουν τον έπαινο όλων μας.
Ο Ακρίτας 2016 προσφέρει στον Κλασικό Αθλητισμό, αλλά και στην πόλη μας. Όλα αυτά τα οποία οργανώνονται ασφαλώς και με χρήματα των οικογενειών, γιατί η προσπάθεια έχει και την οικονομική της διάσταση είναι μια προσφορά στην πόλη, υπό την έννοια ότι δεκάδες δικά μας παιδιά με την φλόγα του αθλητισμού πηγαίνουν σε μια γειτονική μας περιοχή εκπροσωπώντας ως πρεσβευτές της Καλαμάτας.
Ο Κλασικός Αθλητισμός πρέπει να ενισχυθεί στην πόλη και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, καθώς αντιπροσωπεύει τις αξίες και τις ιδέες του Αθλητισμού: τον συναγωνισμό, την επιβράβευση της προσπάθειας, την ενίσχυση του Μαζικού αθλητισμού και όλων των ιδεωδών τα οποία προβάλλονται διαχρονικά από τον Κλασικό Αθλητισμό».