Από Καλαμάτα για Αγγλία προσπάθησαν να φύγουν παράνομα δύο αλλοδαποί


Για Αγγλία επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα την Κυριακή από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο αλλοδαποί.
Αρχικά, το μεσημέρι της Κυριακής αστυνομικοί του Σταθμού του αεροδρομίου συνέλαβαν μια 32χρονη για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Οι αστυνομικοί, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της γυναίκας, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Μπέρμιγχαμ Αγγλίας, διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά. Κατά τον έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ταυτότητα Αρχών Βελγίου, ενώ η 32χρονη συνόδευε και το 5χρονο αγοράκι της, για το οποίο υπέδειξε ταυτότητα Αρχών Βελγίου, η οποία επίσης κατασχέθηκε.
Την ίδια μέρα το απόγευμα συνελήφθη στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας ένας 29χρονος αλλοδαπός, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Κατά τον έλεγχο των εγγράφων του, καθώς είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Μάντσεστερ Αγγλίας, διαπίστωσαν ότι ανήκαν σε άλλο πρόσωπο. Ειδικότερα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαβατήριο Βρετανικών Αρχών.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση και για τις δύο περιπτώσεις διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.