Εντοπίστηκε 22χρονος με απόφαση για αποπλάνηση παιδιού

Εντοπίστηκε 22χρονος με απόφαση για αποπλάνηση παιδιού

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με αρκετές συλλήψεις πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία στις 3 Ιουλίου, ενώ χθες ολοκληρώθηκαν παρόμοιες επιχειρήσεις και στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, στους 5 νομούς της Περιφέρειας  κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 769 άτομα, εκ των οποίων 605 ήταν Έλληνες και 164 αλλοδαποί, καθώς και σε 646 οχήματα. Προσήχθησαν 110 άτομα, από τα οποία 55 ήταν Έλληνες και 55 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 64 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 274 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
 
Συλλήψεις στη Μεσσηνία:
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-Τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί για ναρκωτικά. Ειδικότερα, στη Μεσσήνη συνελήφθη 66χρονος για καλλιέργεια και κατοχή χασίς. Σε έρευνα που έγινε σε αγρόκτημά του βρέθηκε να καλλιεργεί σε γλάστρες 4 δενδρύλλια, ύψους 8-15 εκατοστών. Επίσης βρέθηκαν τρεις συσκευασίες με συνολικά 3 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία έκρυβε στο αγρόκτημα και το σπίτι του.
Επίσης, συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός στην Καλαμάτα, στην οδό Αθηνών, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δύο συσκευασίες με 2,2 γραμμάρια χασίς, ενώ στην ίδια περιοχή εντοπίσθηκε και συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός για κατοχή 1,2 γραμμαρίων χασίς. Τέλος, με τσιγαριλίκι στην οδό Λακωνικής συνελήφθησαν ένας 18χρονος και ένας 17χρονος με ελληνική υπηκοότητα και στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου ένας 44χρονος.
-Τέσσερις Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-Τρεις Έλληνες για καταδικαστικά έγγραφα. Ειδικότερα ένας 22χρονος για απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων το 2013 για διακεκριμένες κλοπές με την οποία είχε δικασθεί σε φυλάκιση ενός έτους, ενός μήνα και 22 ημερών. Επίσης, ο ίδιος είχε απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου το 2015 για αποπλάνηση παιδιού και του είχε επιβληθεί περιορισμός 2 ετών σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων. Τέλος, συνελήφθη στο Μελιγαλά ένας 27χρονος Ρομά για απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας κάθειρξης 8 ετών για διακεκριμένη κλοπή, καθώς κι ένας 67χρονος για απόφαση Πλημμελειοδικείου.
-Ένας Έλληνας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  
-Ένας 29χρονος Ρομά για παράνομο υπαίθριο εμπόριο
-Έντεκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
 
Εξιχνίαση
Τέλος, από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας εξιχνιάσθηκε μία κλοπή κινητού τηλεφώνου που είχε γίνει στις 30 Ιουνίου στα Φιλιατρά. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου αλλοδαπού για κλοπή, ενώ το κινητό τηλέφωνο βρέθηκε και αποδόθηκε. Είχε δε κλέψει το τηλέφωνο από έναν 54χρονο στο χώρο εργασίας του, ενώ όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, το βρήκαν πάνω του. 

Της Βίκυς Βετουλάκη