ΚΙΝΑΛ, έδρες, Μεσσηνία

ΚΙΝΑΛ, έδρες, Μεσσηνία

«Κλειδωμένες» θεωρούν τις 4 έδρες στη Μεσσηνία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς θεωρούν ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί πανελλαδικά, αλλά και στο νομό, ευνοούν την πλήρη επικράτηση της συντηρητικής παράταξης.  
Ο μόνος «αστερίσκος» στις προβλέψεις και στους σχεδιασμούς των στελεχών της Ν.Δ. έχει να κάνει με τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής, καθώς το ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να «κόψει» μια έδρα από τη δεξιά στο νομό.  
Μάλιστα, τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι με ένα «αδύναμο» Κίνημα Αλλαγής, θα τους επιτραπεί να… εγκαθιδρύσουν εύκολα τη «δεξιά παντοκρατορία» των 4 βουλευτών!  
Στην αντίπερα όχθη, στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, τα οποία γνωρίζουν τον εκλογικό νόμο, καλούν τους προοδευτικούς πολίτες της Μεσσηνίας να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην επερχόμενη λαίλαπα της δεξιάς.  
«Η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να μπει ανάχωμα στους σχεδιασμούς για δεξιά παντοκρατορία στο Νομό είναι το Κίνημα Αλλαγής» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΚΙΝΑΛ, Μενέλαος Γερονικολός και προσθέτει: «Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες της Μεσσηνίας σε δημοκρατική συστράτευση, προκειμένου να μην επικρατήσει η συντήρηση στο νομό, προκειμένου η φωνή των προοδευτικών πολιτών του νομού μας να είναι δυνατή την επόμενη μέρα των εκλογών».