Μεσσηνία: Θέσεις και παρουσίαση των υποψηφίων της Λαϊκής Ενότητας

Μεσσηνία: Θέσεις και παρουσίαση των υποψηφίων της Λαϊκής Ενότητας

Μέσα στο δύσκολο συντηρητικό μνημονιακό πολιτικό πλαίσιο και το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει στις εκλογές τις 7ης Ιουλίου με αγωνιστικούς συνδυασμούς σε όλες τις Περιφέρειες.
Χθες το πρωί, στα γραφεία του κόμματος στην Καλαμάτα, ο Θανάσης Πετράκος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, παρουσίασε τις θέσεις της ΛΑΕ εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ενώ ο συντονιστής Μεσσηνίας, Βασίλης Τσουλάκος, το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό.
Όπως υποστήριξε, μεταξύ άλλων, “η Λαϊκή Ενότητα δίνει τη μάχη των εκλογών της 7ης Ιούλη με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία, αλλά και με πλήρη επίγνωση των δυσμενών πολιτικών συνθηκών για την ανυπότακτη αριστερά.
Μπαίνουμε στην εκλογική μάχη, με όλη μας τη δύναμη, λαβωμένοι αλλά όρθιοι. Αγωνιζόμαστε έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών και των δυνατοτήτων μας. Το πολιτικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές είναι αρνητικό για τον εργαζόμενο λαό και τα συμφέροντά του.
Το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης είναι να εκφραστεί με δυναμικό και καθαρό τρόπο ότι υπάρχει και είναι ζωντανή η φλόγα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, απέναντι στο συστημικό παιχνίδι του μνημονιακού συντηρητικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ –Ν.Δ. και των δορυφόρων τους, που οι εκπρόσωποί του αποκρύπτουν τη συναίνεσή τους σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές που θα κρατήσουν εγκλωβισμένο τον ελληνικό λαό στην εξοντωτική λιτότητα και έως το 2060».
 
Το ψηφοδέλτιο στη Μεσσηνία
1. Δετάς-Πουλόπουλος Σπύρος. Νέος αγρότης. Γεννήθηκε το 1988. Ζει και εργάζεται στο Χατζή. Συμμετέχει ενεργά στο αγροτικό κίνημα. Μέλος της Ν.Ε. της ΛΑΕ Μεσσηνίας
2. Δουλάμη Πετρούλα. Ιδιωτική υπάλληλος. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Καλαμάτα. Στέλεχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Αχαΐα, όπου ζούσε μέχρι το 2015. Μέλος της Ν.Ε. της ΛΑΕ Μεσσηνίας
3. Μήτση Μαρία. Καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα, πτυχιούχος Ιστορίας –Εθνολογίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και κατοικεί και εργάζεται στην Καλαμάτα. Είναι πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της γραμματείας της Ν.Ε. της ΛΑΕ Μεσσηνίας.
4. Νικολακόπουλος Ντίνος. Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε στο Νιχώρι Μελιγαλά. Ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Συμμετείχε στη πρώτη γραμμή στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αγωνιστής του αριστερού κινήματος από τη δικτατορία. Εντάχτηκε στην ΚΝΕ το 1972 και στη συνέχεια στο ΚΚΕ. Αποχώρησε το 1991 και εντάχτηκε στο Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την προδοσία της ψήφισης του 3ου μνημονίου αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ και εντάχτηκε στη ΛΑΕ.
5. Παναγιωτοπούλου Γεωργία. Αγρότισσα και έμπορος αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Κυπαρισσία. Είναι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και διοίκησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Συμμετέχει ενεργά στο αγροτικό κίνημα. Μέλος της Ν.Ε. της ΛΑΕ Μεσσηνίας.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη