Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τη Μεσσηνία

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τη Μεσσηνία

Παρουσιάστηκε χθες, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, στο ιστορικό Δημαρχείο, η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Μεσσηνία εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Ειδικότερα, την “επτάδα” του ΚΚΕ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου αποτελούν οι: Νίκος Κουτουμάνος, Χριστίνα Καντζιλιέρη, Στέλλα Χρηστέα, Εύα Κουφαλάκου, Σπύρος Νικολόπουλος, Αργύρης Σμυρνής και Βαγγέλης Λαμπρόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στους στόχους του ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές αναφέρθηκαν ο Νίκος Διασάκος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου, ο Αντώνης Κατσάς, δικηγόρος και πρώην υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος.
Κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων που έγιναν ήταν ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι υπόθεση κάθε εργαζομένου, νέου, συνταξιούχου, επαγγελματία, αγρότη, γιατί αυτό που κρίνεται την επόμενη μέρα των εκλογών αφορά στη δικιά μας ζωή. Κι αυτό που στην πραγματικότητα κρίνεται, δεν είναι το αν η Ν.Δ. και με πόση διαφορά θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει την υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών δεσμεύσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου. Δεν κρίνεται για τους εργαζομένους με ποιο ή με ποια κόμματα στην κυβέρνηση θα συνεχίσουν να εργάζονται σε καθεστώς ανασφάλειας, με μηνιαίες συμβάσεις, με απλήρωτες υπερωρίες, με τρίωρα – τετράωρα και μισθούς – χαρτζιλίκια, με εντατικοποίηση και με τραγικές ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας.
Δεν κάνει κάποια διαφορά για τους χιλιάδες ασθενείς που γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στα ξεχαρβαλωμένα δημόσια νοσοκομεία και τις πανάκριβες υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρηματίες της Υγείας.
Αυτό που κρίνεται είναι το πώς θα οργανωθεί η αντίσταση στο δεδομένο αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης, η αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, πώς θα μπουν δηλαδή εμπόδια.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα το θετικό από τα κόμματα που από κυβερνητικές θέσεις τα τελευταία χρόνια τον τσάκισαν, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επιχειρούν προεκλογικά να «μηδενίσουν το κοντέρ». Από τα κόμματα αυτά το μόνο που έχει να περιμένει ο εργαζόμενος, είναι είτε τη συμμετοχή τους στην αυριανή κυβέρνηση, είτε τη στήριξή της, είτε την απαίτησή τους από τους επόμενους υπουργούς για να ανταποκρίνονται στις «δεσμεύσεις» της χώρας.
Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, και από την κριτική που κάνει από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ., υπουργοί της κυβέρνησης φτάνουν να κάνουν μέχρι και «συστάσεις» στη Ν.Δ. να είναι πιο «συνετή» στις «υποσχέσεις» της, επικαλούμενοι τον «κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού».
Το πραγματικό ερώτημα των εκλογών είναι αν θα ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, τη δύναμη που μάχεται για τα εργατικά δικαιώματα, το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιπαλέψει τη συντηρητική πολιτική που θα ακολουθήσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Αυτήν την πολιτική, που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αντιπαλέψουν τα κόμματα εκείνα που δοκιμάστηκαν από κυβερνητικές θέσεις.
Α.Π.