Προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ με το Νίκο Σοφιανό χθες στην Καλαμάτα

Προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ με το Νίκο Σοφιανό χθες στην Καλαμάτα

Την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση στην Καλαμάτα πραγματοποίησε χθες το βράδυ το ΚΚΕ, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αλλά και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απαντώντας ο κ. Σοφιανός στο κλίμα πόλωσης που προσπαθούν να δημιουργήσουν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., σημείωσε ότι το μνημονιακό δίπολο επενδύει εκ νέου σε εκβιαστικά διλήμματα, παρουσιάζοντας προγράμματα που έχουν την υπογραφή των μνημονιακών δεσμεύσεων που μαζί υπέγραψαν. Μαύρισαν τη ζωή μας όλα αυτά τα χρόνια, ο ένας «έκοβε», ο άλλος «έραβε».
Οι πρόσφατες εκλογές αποτύπωσαν ένα νέο συσχετισμό. Στις 8 Ιουλίου δε θα έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου απ’ το δεύτερο, δε θα έχει σημασία το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής που θα δώσει την ανοχή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αν δεν έχει αυτοδυναμία.
Το κρίσιμο μέγεθος είναι το ποσοστό του ΚΚΕ, της δύναμης που θα σταθεί στη Βουλή και στο δρόμο απέναντι στη νέα κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέπλυνε τη Ν.Δ., υλοποίησε την ίδια πολιτική, δημιουργώντας την αίσθηση στο λαό μας «κι αυτοί μια απ’ τα ίδια».
Καταλαβαίνοντας πολλοί ότι την επομένη των εκλογών τα προβλήματα, η ανασφάλεια, η πίεση θα είναι εδώ, χρειάζεται η λαϊκή – αγωνιστική – αριστερή ψήφος στην κάλπη να είναι ΚΚΕ.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην κυβέρνηση σχολίασε πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε αριστερές αξίες κι ιδανικά, ταυτιζόμενος απόλυτα με το «παλιό». Εμφάνισε ως μονόδρομο την πολιτική των μνημονίων διαρκείας, έγινε το «καλύτερο παιδί» του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Νομιμοποίησε όσα έβγαλαν το λαό στο δρόμο τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό και έσπειρε την απογοήτευση, έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους πίσω στη Ν.Δ. Στα ψηφοδέλτιά του φιγουράρουν δεκάδες πρώην υπουργοί και στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική. Απέναντι στο συντηρητισμό της Ν.Δ., η δυσφήμηση ριζοσπαστικών ιδεών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η άλλη όψη. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι του κόσμου γιατί την επόμενη μέρα την απάντηση στη νέα κυβέρνηση θα δώσει το ΚΚΕ.
Η εκδήλωση έγινε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Υπενθυμίζουμε ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Μεσσηνία αποτελείται από τους εξής:  Νίκο Κουτουμάνο, Αργύρη Σμυρνή, Χριστίνα Καντζιλιέρη, Στέλλα Χρηστέα, Βαγγέλη Λαμπρόπουλο, Σπύρο Νικολόπουλο και Εύα Κουφαλάκου.
Α.Π.