Στο έλεος των διαρρηκτών οι τουριστικές περιοχές της Κορώνης

Στο έλεος των διαρρηκτών οι τουριστικές περιοχές της Κορώνης

Πρώτη μέρα λειτουργίας ήταν η περασμένη Παρασκευή 12 Ιουλίου για μικρό συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στην παραλιακή περιοχή της Γαργαρούς (κοντά στην Κορώνη) και μαζί άνοιξαν οι… δουλειές για τους κλέφτες. Άγνωστοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ενοικιαστών και τις πρώτες πρωινές ώρες παραβίασαν το παραθυράκι του μπάνιου και εισέβαλαν στην παραθεριστική οικία, αφαιρώντας τιμαλφή και άλλα προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας. Οι δράστες δε σταμάτησαν εκεί, αλλά παραβίασαν με βίαιο τρόπο τις πόρτες από τα τρία παρακείμενα μπανγκαλόου, προκαλώντας σημαντικές φθορές, χωρίς όμως να βρουν αυτή τη φορά κάτι αξιόλογο για να κλέψουν.
Σε απόγνωση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, που είναι πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοκελλαριάς και νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Πύλου-Νέστορος, έχει ξαναζήσει τον ίδιο εφιάλτη άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, ενώ μεταφέρει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί διαρρήξεις και στις γειτονικές περιοχές των Κόμπων και των Πετριάδων (Χαρακοπιό).
Όλη η περιοχή είναι ανυπεράσπιστη, καθώς το προσωπικό στο Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης δεν επαρκεί, ενώ το μοναδικό περιπολικό που υπάρχει καλείται να καλύψει και ανάγκες της Μεσσήνης, εξηγεί ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει την ανάγκη για καλύτερη αστυνόμευση, κάτι που όμως προϋποθέτει την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο νότιο αυτό άκρο της Μεσσηνίας με προσωπικό και ένα τουλάχιστον ακόμα περιπολικό.
Χ.Ε.