Συλλυπητήρια από Ν.Ε. Μεσσηνίας ΚΙΝΑΛ και ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του Τ. Αναστόπουλου

Συλλυπητήρια από Ν.Ε. Μεσσηνίας ΚΙΝΑΛ και ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του Τ. Αναστόπουλου

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η Ν.Ε. Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής και η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για το θάνατο του Τάκη Αναστόπουλου:

Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Η δημοκρατική παράταξη στη Μεσσηνία αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είναι φτωχότερη. Το ξεχωριστό μέλος της, ο Τάκης Αναστόπουλος, έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι.
Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε πάντα, για την προσφορά του στη χώρα από τη θέση του διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους κοινωνικούς αγώνες της παράταξής μας για τη δημοκρατία.
Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους του και σε όσους τον γνώρισαν!
Σύντροφε Τάκη, καλό ταξίδι!

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
O Παναγιώτης (Τάκης) Αναστόπουλος αποτέλεσε για εμάς τους νεότερους ένα παράδειγμα αγωνιστή μέσα σε χαλεπούς καιρούς για τον πολιτικό μας χώρο, αλλά και για την ίδια την ενασχόληση με την πολιτική.
Πιστός στις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες του, αυθεντικός μαχητής της ζωής μέχρι και την τελευταία στιγμή, αντιμετώπισε με θάρρος και γενναιότητα την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Το μειλίχιο βλέμμα του, η διορατική του σκέψη, ο προσηνής χαρακτήρας του ήταν χαρακτηριστικά που τον διέκριναν. Αντιμετώπισε με παρρησία το λαϊκιστικό εσμό της εποχής, τόσο ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελιά το 2014 όσο και με τo ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη το Γενάρη του 2015 και το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη το Σεπτέμβριο του 2015, ως υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας, υπηρετώντας ταυτόχρονα το όραμά του για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
Συνάμα υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη και πρότυπο επιστήμονα που τίμησε, με την παρουσία του, τις θέσεις που υπηρέτησε στις Βρυξέλλες, βοηθώντας καταλυτικά τη χώρα, αλλά και την Καλαμάτα μας. Ανήσυχο πνεύμα, γνήσιος κοσμοπολίτης σοσιαλδημοκράτης, άφησε με την πληθωρική του παρουσία διακριτό το πολιτικό του στίγμα. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι μεγάλη και το κενό δυσαναπλήρωτο.
Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του, στην αγαπημένη του Λουΐζα και στα παιδιά του, που τόσο θαύμαζε και αγαπούσε.
Γιάννης Πάζιος
Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας