Χασισοφυτεία με 114 δενδρύλλια στα Γιαννιτσάνικα

Χασισοφυτεία με 114 δενδρύλλια στα Γιαννιτσάνικα

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Καλαμάτας, αλλά σε αρκετά δύσβατη περιοχή, ήταν η επόμενη χασισοφυτεία που εντόπισε και κατέστρεψε προχθές το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συλλαμβάνοντας ως καλλιεργητή έναν 53χρονο. Η φυτεία εντοπίσθηκε στα Γιαννιτσάνικα, πάνω από τον παλιό σκουπιδότοπο, σε αγροτοδασική περιοχή στη θέση «Μελισσοπούλες».
Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντόπισαν στη συγκεκριμένη περιοχή, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης. Το φυσικό περιβάλλον σε έκταση περίπου 1 στρέμματος είχε διαμορφωθεί σε 7 ανισόπεδες διαδοχικές αναβαθμίδες, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με μονοπάτια. Εκεί καλλιεργούνταν 114 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 80 εκατοστών περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο. Τα δενδρύλλια, που ποτίζονταν με λάστιχο από γειτονική εγκατάσταση, ήταν διαφόρων ποικιλιών κι αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν ότι ανάμεσά τους βρήκαν και δενδρύλλια «νανάκια», τα οποία ήδη βρίσκονταν στο τελικό στάδιο ωρίμανσης.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι τη φυτεία καλλιεργούσε ένας 53χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος εντοπίστηκε χθες το πρωί στην Καλαμάτα και συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Β.Β.