61χρονος συνελήφθη να καλλιεργεί 263 χασισόδεντρα στη Μάνη

61χρονος συνελήφθη να καλλιεργεί 263 χασισόδεντρα στη Μάνη

Κατασχέθηκε και πάνω από ένα κιλό χασίς – Δεύτερη φυτεία κάνναβης μέσα στο Ρίντομο

Δεύτερη φυτεία μέσα σε λίγες ημέρες εντοπίζει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, στο φαράγγι του Ριντόμου. Η πρώτη ήταν στις 20 Ιουνίου, όταν οι αστυνομικοί ξερίζωσαν 1.665 χασισόδεντρα, ενώ την Παρασκευή, εντόπισαν 263 χασισόδεντρα σε μια έκταση δύο  στρεμμάτων.
Μάλιστα, αυτή τη φορά, συνελήφθη μέσα στη φυτεία κι ένας 61χρονος οικοδόμος, ως καλλιεργητής της. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο συγκεκριμένο σημείο, είχε καλλιεργηθεί κι άλλη φορά φυτεία, καθώς σε αυτοσχέδιο ξηραντήριο που είχε φτιάξει μέσα στο χώρο, βρήκαν και ποσότητα αποξηραμένου χασίς, ενώ μεγάλη ποσότητα βρέθηκε και κρυμμένη στο σπίτι του.

Από τον Ιούνιο
Οι αστυνομικοί της  Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, είχαν εντοπίσει τη χασισοφυτεία σε δασική περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης από τον Ιούνιο, με τη βοήθεια του ελικοπτέρου της Αστυνομίας που πέταξε επάνω από περιοχές της Μεσσηνίας.
Την έθεσαν υπό παρακολούθηση και με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., το πρωί της Παρασκευής έκαναν επιχείρηση, όταν είδαν ένα άτομο να φτάνει στην περιοχή με αγροτικό αυτοκίνητο και να μπαίνει στη φυτεία για να τη φροντίσει. Οι αστυνομικοί επενέβησαν ακαριαία  και τον συνέλαβαν. Πρόκειται για έναν 61χρονο οικοδόμο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας του νόμου περί ναρκωτικών.

Στο φαράγγι
Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε έκταση 2 στρεμμάτων σε δασική περιοχή κοντά στην τοπική κοινότητα Βόρειο, στο φαράγγι του Ριντόμου στην Αβία του Δήμου Δυτικής Μάνης. Η έκταση είχε διαμορφωθεί κατάλληλα σε 4 αναβαθμίδες, οι οποίες επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια. Μάλιστα η φυτεία ήταν περιφραγμένη με κλαδιά δέντρων και σύρμα, προκειμένου να προφυλάσσονται τα φυτά από ζώα. Για το πότισμά τους είχε αναπτύξει λάστιχα σε κάθε φυτό, τα οποία συνδέονταν με αυτοσχέδια δεξαμενή που είχε φτιάξει από κορμούς δέντρων και νάιλον. Μάλιστα, η δεξαμενή βρισκόταν σε ψηλότερο σημείο από τη φυτεία και τα δέντρα ποτίζονταν με φυσική ροή, ενώ είχε συνδεθεί παράνομα με τον κεντρικό αγωγό άρδευσης της περιοχής για να γεμίζει με νερό.
Οι αστυνομικοί μέτρησαν και ξερίζωσαν 263 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρο περίπου.

Πάνω από 1 κιλό χασίς
Στο χώρο της φυτείας, οι αστυνομικοί βρήκαν κι ένα αυτοσχέδιο παράπηγμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 61χρονος ως ξηραντήριο και μέσα σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 230 γραμμάρια κάνναβης και καλλιεργητικός εξοπλισμός.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 61χρονου στην Καλαμάτα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1.058 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά και το αγροτικό αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στη φυτεία, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο 61χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, όπου του ασκήθηκε δίωξη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή την Τετάρτη.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη