Από το ίδιο θρανίο μαζί στη Βουλή…

Από το ίδιο θρανίο μαζί στη Βουλή…

Από το σχολικό έδρανο που «μοιράζονταν» στα χρόνια του 1ου Λυκείου Καλαμάτας, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Μίλτος Χρυσομάλλης θα βρεθούν μαζί στα έδρανα του Κοινοβουλίου, ως εκπρόσωποι των πολιτών της Μεσσηνίας που τους εξέλεξαν. Βέβαια, αυτή τη φορά σε διαφορετικό «θρανίο», καθώς σε πολιτικό επίπεδο και σε ιδεολογικό υπόβαθρο οι διαφορές που τους χωρίζουν είναι τεράστιες.
Ο Αλέξης Χαρίτσης δε θα βρεθεί,  για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, καθώς ήταν από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης, έχοντας την τιμή να διατελέσει και στο πρώτο τη τάξη υπουργείο, αυτό του Εσωτερικών. Ωστόσο, για πρώτη φορά εκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας όπως ακριβώς και ο συμμαθητής του, Μίλτος Χρυσομάλλης.
Μάλιστα, ακόμα και ο αριθμός ψήφων που συγκέντρωσαν ήταν κοντά, με τον Αλέξη Χαρίτση να ξεπερνά τον Μίλτο Χρυσομάλλη για 1.500, καταλαμβάνοντας και τη μοναδική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.
Από την πλευρά μας, να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία, καθώς, παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, τα προβλήματα του τόπου μας είναι «κοινά» και για τους δύο.
Κ. Γαζ.