Η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών για τη Μεσσηνία

Η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών για τη Μεσσηνία

Η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων στη Μεσσηνία από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έγινε χθες από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων που είχαμε την περίοδο αυτή.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακήρυξη, οι εγγεγραμμένοι εκλογείς στη Μεσσηνία ήταν 196.195 και ψήφισαν 101.744. Κατά τη διαλογή των ψήφων βρέθηκαν από τις εφορευτικές επιτροπές: Έγκυρα ψηφοδέλτια: 99.757, Άκυρα: 1.268 και Λευκά: 719.
Στην ανακήρυξη του Πρωτοδικείου γίνεται αναλυτική αναφορά στις ψήφους και τα ποσοστά που έλαβαν όλα τα κόμματα στη Μεσσηνία, ενώ μοιράζει, όπως είναι ήδη γνωστό, τις έδρες του νομού σε τέσσερις στη Νέα  Δημοκρατία και μία στο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην επίσημη ανακήρυξη οι ψήφοι που έχουν καταμετρηθεί στους εκλεγέντες βουλευτές είναι:
Για τη Νέα Δημοκρατία: Σαμαράς Αντώνιος του Κωνσταντίνου 44.262 ψήφοι, Λαμπρόπουλος Ιωάννης του Δημητρίου 20.913, Χρυσομάλλης Μίλτος του Παναγιώτη 14.729 και Μαντάς Περικλής του Παντελή 8.422.
Για το ΣΥΡΙΖΑ: Χαρίτσης Αλέξης του Βύρωνα 16.383.
Και στα δύο ψηφοδέλτια οι υπόλοιποι υποψήφιοι θεωρούνται αναπληρωματικοί και σε περίπτωση που απατηθεί, εκλέγονται βάσει των σταυρών που έχουν λάβει.
Β.Β.