«Ημέρα των Ευχαριστιών» για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία

«Ημέρα των Ευχαριστιών» για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία

ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Σήμερα είναι μιαν άλλη ημέρα για τον τόπο μας

Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός μας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Οι συμπολίτες μας επέλεξαν με υψηλό ποσοστό και κοινοβουλευτική αυτοδυναμία τη Ν.Δ. σαν την παράταξη που αναλαμβάνει την ευθύνη να ανορθώσει την Ελλάδα και να της προσδώσει αξιοπιστία και κύρος.
Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου αξιολογήθηκαν, κατ’ ουσία, δύο πολιτικές θέσεις: από τη μια, αυτή του υπεύθυνου, ρεαλιστικού και προγραμματικού λόγου που παρουσίασε η Ν.Δ. και, από την άλλη, αυτή των ψευδεπίγραφων διλημμάτων και της διχαστικής νοοτροπίας, που αντιπροσώπευσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός μας καταδίκασε την τακτική σπίλωσης των αντιπάλων, την αλαζονεία και τον αμοραλισμό της παρελθούσας κυβερνητικής πλειοψηφίας, και έδειξε το δρόμο στην αναγκαία σοβαρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση της χώρας, με επικεφαλής έναν πρωθυπουργό που θα εκπροσωπεί και θα εργάζεται για το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων και όχι μόνο αυτών που αποτελούν το στενό εκλογικό του ακροατήριο.
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματός μας για τον αγώνα που έδωσαν, με αξιοπρέπεια και ήθος. Οργανωτικά, οι ΝΟΔΕ και όλες οι ΔΗΜ.ΤΟ Μεσσηνίας συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξη του νικηφόρου και στο νομό μας εκλογικού αποτελέσματος του 44,42%, όπως και οι εκλεγέντες, αλλά και οι συνυποψήφιες βουλευτές μας, στους οποίους και τις οποίες απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας και τις ευχαριστίες μας για την εξαιρετική τους προσπάθεια, με τη συγκέντρωση μάλιστα, τόσο υψηλού αριθμού ψήφων, ακόμη και εκ μέρους αυτών που δεν κατέλαβαν εκλόγιμες θέσεις.
Σήμερα, είναι μια άλλη ημέρα για τον τόπο μας. Θα βαδίσουμε με συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης μας που αντιστοιχεί στο εκλογικό αποτέλεσμα και, ταυτόχρονα, της ιδιαίτερης σοβαρότητας της κατάστασης που καλούμαστε να διαχειριστούμε, χωρίς εκπτώσεις στις αρχές μας, με την εμπειρία του παρελθόντος και την ελπίδα του μέλλοντος.
Αξίζει στην πατρίδα μας μια καλύτερη προοπτική και σε όλους εμάς ένα φωτεινότερο αύριο.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος
Αργύρης Μαστοράκης

Αφήνουμε σημαντική παρακαταθήκη,συνεχίζουμε τον αγώνα
Σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της προηγούμενης Κυριακής προχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, το έργο της απελθούσας κυβέρνησης, αλλά και το ποσοστό στις εθνικές εκλογές, είναι το καλύτερο εφαλτήριο για συνέχιση των προσπαθειών του κόμματος για μια καλύτερη Ελλάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 30.551 συμπολίτες μας που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις εθνικές εκλογές.
Ευχαριστούμε, επίσης, τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, συμβάλλοντας στην αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, καθιστώντας τον το μοναδικό νομό με αύξηση της εκλογικής μας επιρροής σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 (30.551 ψήφοι και 30,63%, έναντι 28.563 και 30,50% τον Σεπτέμβρη του 2015 και έναντι 24.258 και 24,74% στις ευρωεκλογές του Μαΐου).
Ταυτόχρονα συγχαίρουμε το νεοεκλεγέντα βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση, π. υπουργό Εσωτερικών, ευχόμενοι ολόψυχα μια καλή και δημιουργική θητεία, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στο νομό μας, τον Πέτρο Κωνσταντινέα, την Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, τον Νίκο Πατσαρίνο, τη Γεωργία Ζαχαροπούλου, την Αγγελική Κελεπούρη και το Στέλιο Σπυρόπουλο, για τον αγώνα που έδωσαν με ήθος και ευπρέπεια, στο πλαίσιο της συλλογικής μας προσπάθειας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από 4,5 χρόνια, παράλαβε μια χώρα στο έλεος της χρεοκοπίας, με μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε συνθήκες φτωχοποίησης και κρίσης.
Σήμερα, παραδίδει μια χώρα ελεύθερη ξανά και την κοινωνία όρθια, με 37 δισ. στα ταμεία του κράτους, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με ανακτημένο το κύρος και την αξιοπιστία της.
Η αύξηση των ποσοστών και των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, αλλά και το πανελλαδικό αποτέλεσμα (31,53%, ένα από τα υψηλότερα  ποσοστά αντιπολίτευσης στην Ευρώπη), αποτελούν εγγύηση, αλλά και παρακαταθήκη για νέους αγώνες αντίστασης, για την προστασία των σημαντικών κατακτήσεων της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων.
Κοιτάζουμε μπροστά, στο αύριο. Θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη δύναμη, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου».

Αλέξης Χαρίτσης
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη στρατηγική ήττα, όπως πολλά κέντρα εξουσίας επιδίωξαν και, ως εκ τούτου, η Ν.Δ. δεν έχει λάβει λευκή επιταγή για το πώς θα κυβερνήσει.
Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερασπιστούμε όσα καταφέραμε μαζί με τον ελληνικό λαό τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και θα ασκήσουμε μαχητική, υπεύθυνη και τεκμηριωμένη προγραμματική αντιπολίτευση, πάντα με γνώμονα τη συλλογική πρόοδο, την ενίσχυση της δημοκρατίας και το συμφέρον της πατρίδας. Θα είμαστε στο πλάι του κόσμου της εργασίας υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά του και τις λαϊκές κατακτήσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ο αδιαμφισβήτητος πόλος της προοδευτικής παράταξης, με πολύ δυνατούς δεσμούς με τα λαϊκά στρώματα, όπως φανερώνουν οι πρωτιές σε εκλογικές περιφέρειες όπου κυριαρχούν λαϊκά και μικρομεσαία στρώματα. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση ότι η Αριστερά θα είναι παρούσα και δυνατή για τους αγώνες που έρχονται.
Για όλους εμάς που δώσαμε αυτή την εκλογική μάχη στο Νομό Μεσσηνίας, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους το γεγονός ότι ο νομός μας είναι ο μοναδικός στη χώρα όπου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και από καρδιάς τους συνυποψηφίους μου και τα εκατοντάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Δώσαμε όλοι μαζί μια δύσκολη αλλά όμορφη μάχη με συλλογικότητα και συντροφικότητα. Δεσμεύομαι να κάνω το παν για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους με την παρουσία μου στη Βουλή των Ελλήνων».

Εκτιμήσεις στελεχών
Να σημειώσουμε ότι, πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις, διάχυτη είναι η ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπήρξε συντριπτική ήττα των εκφραστών του νεοναζισμού. Για το ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι αποτέλεσμα της μεγάλης μάχης του αντιφασιστικού κινήματος, των ανθρώπων που εργάζονται άοκνα για την καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και των προσπαθειών που έκανε η κυβέρνηση σε μια πολύ δύσκολη υπόθεση, για να επιταχυνθεί η απόδοση δικαιοσύνης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Τέλος, αναφερόμενοι στη στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημειώνουν ότι “η ακραία επιθετική στάση των εκπροσώπων του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ δείχνει ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τη σημερινή συγκυρία. Συνεχίζουν να έχουν στο απυρόβλητο τη Δεξιά και επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλουμε διάλογο των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε ότι εδώ και 4 χρόνια η επιλογή είτε συμπόρευσης – όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ- είτε αγνόησης – όσον αφορά το ΚΚΕ – αποδείχθηκε ότι ήταν η καλύτερη προσφορά στο αντι-σύριζα μέτωπο που έστηνε η Ν.Δ. με τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα που τη στηρίζουν, την τελευταία τριετία, εις βάρος προφανώς των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη