Με ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος αγώνας κατά των ναρκωτικών στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας

Με ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος αγώνας κατά των ναρκωτικών στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, με την υποστήριξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και του Δήμου Καλαμάτας διοργάνωσαν την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 και για 3η συνεχή χρονιά αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας.
Η συμμετοχή και φέτος ήταν μεγάλη, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών, αφού σημειώθηκε ρεκόρ με 265 τερματίσαντες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι παρά τις μικρές δυσκολίες και τη ζέστη απόλαυσαν μια όμορφη διαδρομή.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 19.30 από την Πλατεία 23ης Μαρτίου, σε σηματοδοτημένη διαδρομή, περνώντας από τον Ιερό Ναό και πολιούχο της πόλης Υπαπαντή του Χριστού, συνεχίζοντας προς το Κάστρο της Καλαμάτας και την κεντρική αγορά και οι δρομείς τερμάτισαν μετά από δύο στροφές των 2.5 χλμ και πάλι στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Το κόστος συμμετοχής ήταν τρία ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στο ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας, ενώ παράλληλα λειτούργησε ενημερωτικό περίπτερο του κέντρου απεξάρτησης για το έργο του και τη «μάχη» κατά των ναρκωτικών.
Από πλευράς αποτελεσμάτων, που σε τέτοιους αγώνες έρχονται σε δεύτερη μοίρα, στους άντρες πρώτος τερμάτισε ο Ηλίας Νικολόπουλος σε 17:04, δεύτερος ο Εμιλιάνο Κάνο σε 17:26 και την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Δημήτρης Ρούτσης και Δημήτρης Πασσιάς με χρόνο 17:22″, όλοι τους από τον ΣΔΥΜ. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε από το ΣΔΥΜ η Ελένη Εξερτζόγλου σε 21:10, δεύτερη επίσης από το ΣΔΥΜ η Σταυρούλα Νικολούδη σε 22:42 και τρίτη η ανεξάρτητη Σοφία Μπουγιούκου σε 23:07.
Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει όλους όσοι συνέβαλλαν ώστε να στεφτεί με επιτυχία η διοργάνωση, τους εθελοντές, την Αστυνομία, τους αθλητές και τις αθλήτριες και υπενθυμίζει ότι ο αγώνας κατά των ναρκωτικών δεν μπορεί παρά να είναι καθημερινός και διαρκής με την ενεργοποίηση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, γιατί το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι υπόθεση όλων μας.