Αιτήσεις από τις… ξαπλώστρες για το «Leader» – Καμία παράταση!

Αιτήσεις από τις… ξαπλώστρες για το «Leader» – Καμία παράταση!

 
Λήγει η προθεσμία για το Leader Μεσσηνίας (Αγροτουρισμός) στις 23 Αυγούστου 2019, μέσα «στα μπάνια του λαού». Όμως, δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση, όπως διαβεβαιώνει ο φορέας προκήρυξης (Ομάδας Τοπικής Δράσης / Ο.Τ.Δ. Μεσσηνίας), με το σκεπτικό ότι:
-δεν προβλέπεται
-είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που είναι ανοιχτό το πρόγραμμα
-έχουν υποβληθεί προτάσεις και υπάρχει κίνδυνος ενστάσεων από όσους θεωρήσουν ότι ίσως θίγονται από την επιμήκυνση / επέκταση της προθεσμίας υποβολής.
Βεβαίως, υπάρχει και ο αντίλογος (και πρέπει να δεχτούμε ότι η καθεμία «αλήθεια» χωριστά εκφράζει ένα μέρος της «στρογγυλής αλήθειας», που εκφράζεται διαφορετικά ανάλογα από ποια πλευρά την κοιτάς):
-Αναμένεται (κατ’ υπολογισμό, γιατί οι επίσημες καταθέσεις θα γίνουν τελευταίες ημέρες) σημαντικός αριθμός προτάσεων, μάλιστα σε ένα πρόγραμμα που έχει «συγκρατημένο / περιορισμένο προϋπολογισμό». Γιατί, λοιπόν, να δοθεί παράταση που θα «επιδεινώσει» την κατάσταση και θα προσβάλει και τον υγιή ανταγωνισμό;
-Άλλοι φορείς διαχείρισης του προγράμματος (π.χ. Πάρνωνας Α.Ε. – Leader Λακωνίας) για το αντίστοιχο πρόγραμμα που έληγε μέσα στον Ιούνιο (μήνα εκλογών), γιατί έδωσαν τρίμηνη παράταση; Πώς επιτρεπόταν; Η Μεσσηνία που έβγαλε την προκήρυξη ουσιαστικά προεκλογικά και έτρεξε μέσα στις εκλογές και λήγει τον «απόλυτο μήνα των μπάνιων του λαού», με τις περισσότερες προμηθευτικές και συμβουλευτικές επιχειρήσεις (επιχειρήσεις προμήθειας εξοπλισμού – προσφορές, μηχανικούς, οικονομολόγους) και υποψήφιους επενδυτές να είναι σε διακοπές ή να κλείνουν για διακοπές 1-5 έως 17-20 Αυγούστου;
Πάντως, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, ο φορέας προκήρυξης (Ομάδας Τοπικής Δράσης / Ο.Τ.Δ. Μεσσηνίας) έχει γνώση του θέματος, καθώς έχει γίνει κοινωνός προτάσεων παράτασης, και έχει ήδη αποφασίσει να μη δοθεί καμία παράταση.
Διακοπές, λοιπόν, για όλους τους εμπλεκόμενους, μετά τις 23 Αυγούστου…

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ξεροβάσιλας
Νομικός/Οικονομολόγος