Ανταγωνιστική στην Α2 βόλεϊ ανδρών, αλλά και επενδύοντας στα νέα ντόπια παιδιά ο στόχος της Καλαμάτας ‘80

Ανταγωνιστική στην Α2 βόλεϊ ανδρών, αλλά και επενδύοντας στα νέα ντόπια παιδιά ο στόχος της Καλαμάτας ‘80

Ξεκίνησε προετοιμασία
 
ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ: Ο ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
 
Στροφή στα νέα ντόπια παιδιά κάνει η Καλαμάτα ’80, που ξεκίνησε χθες το βράδυ στο Κλειστό της Παραλίας την προετοιμασία της για το νέο πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ των ανδρών. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι ανταγωνιστική, καθώς υπάρχει πλούσιο ταλέντο στους νεαρούς που ήταν από τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα και το ίδιο ισχύει για τα μικρότερα παιδιά που ακολουθούν. Επίσης, υπάρχουν οι σταθερές αξίες των ντόπιων έμπειρων παικτών, ενώ η ομάδα ενισχύθηκε με την απόκτηση του έμπειρου πασαδόρου Κώστα Δημητούλη (Παμβοχαϊκός), του Νίκου Γεωργάτου από την Ολυμπιάδα και επέστρεψε στα πάτρια εδάφη από τον Παναθηναϊκό ο λίμπερο, Αλέξης Μπούρας.
Το ρόστερ των «μεγάλων» συμπληρώνουν οι Δήμος Μπουσούνης, Νίκος Μανιατέας, Φέλιξ Μπλάουελ, Γιάννης Κατσαφλιάκας, Βαγγέλης Ντάκουρης, Νίκος Μπεσής, Νίκος Μπιρμπίλης και Άρις Χανδρινός. Στην προετοιμασία συμμετέχουν ακόμη 8 παιδιά της παιδικο-εφηβικής ομάδας, ενώ αναμένεται να γίνει μια ακόμη μετεγγραφή.
Στο «τιμόνι» των «Λύκων» η διοίκηση εμπιστεύθηκε τον έμπειρο Καλαματιανό προπονητή, Παναγιώτη Ντάκουρη, με αξιόλογη καριέρα παλιότερα ως παίκτης, ο οποίος αναδείχθηκε μέσα από μια αντίστοιχη προσπάθειας επένδυσης και εμπιστοσύνης σε νέα ντόπια παιδιά. Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Στέφανος Μάνα.
Η προετοιμασία της τοπικής μας ομάδας ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς και στο πρώτο μέρος περιλαμβάνει αρκετά κομμάτια φυσικής κατάστασης, ενώ σταδιακά θα μπει σε τεχνικά και τακτικά ζητήματα στο φιλέ.
Τα πρώτα φιλικά θα διεξαχθούν 20-21 Σεπτέμβρη εντός και εκτός με Σπάρτη. Το 3ήμερο 27,28,29/9 ο ΑΟΚ θα συμμετάσχει στο τουρνουά του Πανερυθραϊκού. Στις 5-6 Οκτώβρη θα ακολουθήσει στην Καλαμάτα το τουρνουά της Καλαμάτας ’80 αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη, ενώ στις 12 Οκτώβρη θα κλείσει ο κύκλος των φιλικών με ένα ακόμα (εντός εάν είναι εφικτό).
Μιλώντας στο «Θ», ο νέος προπονητής του ΑΟΚ ’80, Παναγιώτης Ντάκουρης, ανέφερε τα παρακάτω για τη συνεργασία με την ομάδα και τη λειτουργία της:
«Η πρόκληση είναι να δουλέψω και να φτιάξω έναν καλαματιανό κορμό. Να δώσουμε χώρο σε νέα παιδιά και να μπουν κι αυτά στο κλίμα. Σίγουρα μας ενδιαφέρει να είμαστε ανταγωνιστικοί, χωρίς να παρεκκλίνουμε από το στόχο να δημιουργήσουμε αυτόν τον καλαματιανό κορμό. Έχουν γίνει κάποιες προσθήκες, οι οποίες σίγουρα θα μας βοηθήσουν. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί και με ενδιαφέρει όλοι οι αντίπαλοι μας να «φοβούνται» να έρθουν στην Καλαμάτα, αλλά με τον παρονομαστή να λέγεται καλαματιανός κορμός.
Σίγουρα όταν κάνεις μια τέτοια μετάβαση παίρνεις ένα ρίσκο, αλλά η ομάδα δεν θα κινδυνέψει. Έχει θωρακιστεί και έχει παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά θεωρούμε ότι σε αυτούς πρέπει να «κολλήσουμε» κι άλλους μικρότερους.
Αυτό είναι και το νόημα μιας τοπικής ομάδας.
Εμείς ως παίκτες αναγκαζόμασταν από πάρα πολύ μικρή ηλικία να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να «ζυμωθούμε», να φτάσουμε σε ένα σημείο να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Κάτι ανάλογο επιχειρούμε και τώρα.
Και η διοίκηση στηρίζει αυτή την προσπάθεια, αυτή άλλωστε με κάλεσε για να αναλάβω αυτό το εγχείρημα. Έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία και τη στήριξη για να πετύχουμε.
Αγωνιστικά, αυτό που με ενδιαφέρει είναι γίνουμε μια συμπαγής ομάδα έτσι ώστε ο ένας παίκτης να παίζει για τον άλλο και όλοι μαζί να βοηθήσουν την ομάδα. Δεν μας ενδιαφέρει το ατομικό στοιχείο».
Χ.Ε.