Ομάδα τεσσάρων νεαρών Ρομά λήστευε ηλικιωμένους στα σπίτια τους

Ομάδα τεσσάρων νεαρών Ρομά λήστευε ηλικιωμένους στα σπίτια τους

Ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων διέπραττε ομάδα νεαρών Ρομά, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν δύο περιπτώσεις ληστειών και συνέλαβαν δύο Ρομά, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση ομάδας, ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
 
Σε ηλικιωμένους
Και οι δύο ληστείες είχαν πραγματοποιηθεί σε βάρος ηλικιωμένων, η μία στις 27 Απριλίου και η άλλη στις 6 Μαΐου στην Σπερχογεία και τον Άγριλο του Δήμου Καλαμάτας.
Από τα αποτυπώματα και γενετικό υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας από τα σημεία των ληστειών, οδηγήθηκαν στην ταυτότητα των δραστών και το απόγευμα της Παρασκευής σε Μικρομάνη και Σπερχογεία, συνέλαβαν δύο  Ρομά , έναν 20χρονο και έναν 22χρονο.
Στην ίδια ομάδα κατηγορούνται ότι εντάσσονται και άλλοι δύο Ρομά 19 και 24 ετών.
 
Ληστείες
Η έρευνα των αστυνομικών έδειξε ότι  και οι τέσσερις , τουλάχιστον από τον Απρίλιο 2019, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.
Στις 27 Απριλίου νυχτερινές ώρες, στην Σπερχογεία διέρρηξαν σπίτι που διέμενε  ηλικιωμένο ζευγάρι που  την ώρα εκείνη κοιμούνταν.  Ασκώντας τους σωματική βία αφαίρεσαν τα κοσμήματα που φορούσε η ηλικιωμένη γυναίκα.
Στις 6 Μαΐου στον Άγριλο μπήκαν σε σπίτι που διέμενε 83χρονος με τη σύζυγό του. Τους ξύπνησαν και αφού τους ακινητοποίησαν, τους απείλησαν με μαχαίρι και άσκησαν σωματική βία στον άντρα. Αφού ερεύνησαν όλο το σπίτι, βρήκαν και πήραν 330 ευρώ.
Το απόγευμα της Παρασκευής, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας οργάνωσαν  επιχείρηση και εντόπισαν τον 20χρονο και τον 22χρονο στην Σπερχογεία και τη Μικρομάνη. Τους συνέλαβαν, ενώ διαπιστώθηκε ότι ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τα σπίτια τους, αφαιρώντας ηλεκτρικό ρεύμα από το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη