Συλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραίο καπνό σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Συλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραίο καπνό σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Με μικρές ποσότητες ηρωίνης και με δυο πολύ μικρά δενδρύλλια κάνναβης συνελήφθησαν τρία άτομα στη Μεσσηνία, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 του μήνα, ενώ για διάφορα αδικήματα στο νομό μας συνελήφθησαν 23 άτομα.
Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 17 έως τις 30 Ιουλίου και στους πέντε νομούς. Κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι σε 948 άτομα, εκ των οποίων 725 ήταν Έλληνες και 223 αλλοδαποί, καθώς και σε 710 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 110 άτομα, από τα οποία 59 ήταν Έλληνες και 51 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 61 άτομα. Τέλος, βεβαιώθηκαν συνολικά 242 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 
Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
-Τρεις Έλληνες για ναρκωτικά. Ένας 21χρονος Ρομά στον Άρι από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ διότι κατείχε 1 γραμμάριο ηρωίνης. Ένας 54χρονος στον Άγιο Φλώρο από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ καθώς κατείχε ηρωίνη βάρους 1,1 γραμμ. Τέλος, στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 53χρονος, καθώς σε κατ’ οίκον έρευνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών βρέθηκε να καλλιεργεί σε δύο πλαστικές γλάστρες δύο μικρά φυτά κάνναβης, ύψους 12 εκατ. 
-Δύο Πακιστανοί για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τον Τελωνειακό Κώδικα και για πλαστογραφία. Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 34χρονος και ένας 25χρονος. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος   Ασφαλείας Τριφυλίας εντόπισαν στην Ελαία τον 34χρονο, ο οποίος είχε πάνω του χασίς βάρους 2 γραμμ. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα στην περιοχή της Νέδας, όπου έμενε ο 34χρονος μαζί με τον 25χρονο και βρέθηκαν 16 τυποποιημένες συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Παράλληλα, ο 25χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό έγγραφο, ενώ όπως αποδείχθηκε, ήταν παράνομα στη χώρα
-Πέντε Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας Έλληνας για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
-Δύο Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 
-Ένας Έλληνας για παράνομο υπαίθριο εμπόριο
-Εννέα αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τέλος, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκε μία κλοπή που έγινε σε φορτηγό στα Αρφαρά στις 6 Ιουλίου, απ’ όπου είχε κλαπεί μια μπαταρία αξίας 120 ευρώ.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου Ρομά για κλοπή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη