Χρηματοκιβώτιο με χρήματα και κοσμήματα αξίας 120.000 ευρώ έκλεψαν από το σπίτι του Β. Πολύδωρα στην Ηλεία

Χρηματοκιβώτιο με χρήματα και κοσμήματα αξίας 120.000 ευρώ έκλεψαν από το σπίτι του Β. Πολύδωρα στην Ηλεία

Μαρτυρία γείτονα οδήγησε στη σύλληψη πατέρα και γιού Ρομά από το Αριοχώρι!

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες από την ανακρίτρια Πύργου, μετά τις απολογίες τους, πατέρας και γιος Ρομά από το Αριοχώρι, οι οποίοι συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της κλοπής που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στο σπίτι του πρώην υπουργού Βύρωνα Πολύδωρα στη Φιγαλεία Ηλείας.
Όπως σημείωσε μιλώντας στο «Θ» ο δικηγόρος τους Δημήτρης Τσιφιλιτάκος, εκτός του ότι αμφότεροι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν υπάρχουν  αποχρώσες ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους.
Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Αρνούνται
Ο κ. Τσιφιλιτάκος εξήγησε ότι στην κατοχή του 39χρονου πατέρα και του 22χρονου γιου δε βρέθηκε κάτι από τα κλοπιμαία, ούτε αναγνωρίσθηκαν από κάποιον.  Η μόνη μαρτυρία που υπάρχει για τους δράστες είναι για τη μάρκα και το χρώμα του αυτοκινήτου και όχι ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά αρχικά, γείτονας είχε δει τους δράστες να βγαίνουν από το σπίτι και να μπαίνουν σε αγροτικό αυτοκίνητο. Η κλοπή σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης. Προφανώς οι δράστες παρακολουθούσαν το σπίτι του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, και γνώριζαν πως θα πήγαινε μαζί με την οικογένειά του στην εκκλησία της κοινότητας να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία λόγω της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
Οι δράστες, που πιθανότατα γνώριζαν την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου, διέρρηξαν το πατρικό σπίτι του κ. Πολύδωρα, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα εισόδου.
Αφού μπήκαν έψαξαν όλους τους χώρους και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα. Στη συνέχεια βρήκαν το εντοιχισμένο μικρό χρηματοκιβώτιο, μέσα σε ντουλάπα, το οποίο έβγαλαν και πήραν μαζί τους.
Το χρηματοκιβώτιο περιείχε 40.000 ευρώ, κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.

Μαρτυρία
Γείτονας του κ. Πολύδωρα  είδε τους δράστες να βγαίνουν από το σπίτι και να κρατούν κάτι. Αντιλαμβανόμενος ότι πρόκειται για κλοπή συγκράτησε τη μάρκα και το χρώμα του αυτοκινήτου και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι έρευνες της τελευταίας οδήγησαν στον 39χρονο πατέρα και τον 22χρονο γιο του, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Προχθές συνελήφθησαν στο Αριοχώρι, όπου διέμεναν και τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής.
Χθες, συνοδεία του δικηγόρου τους Δημήτρη Τσιφιλιτάκου, οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Πύργου, όπου και απολογήθηκαν, για να αφεθούν στη συνέχεια ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Της Βίκυς Βετουλάκη