Χριστιανούπολη: Λαμπρός εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ιστορική έδρα της Μητροπόλεως!

Χριστιανούπολη: Λαμπρός εορτασμός της Μεταμορφώσεως του  Σωτήρος στην ιστορική έδρα της Μητροπόλεως!

Με λαμπρότητα τίμησαν και φέτος την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Χριστιανούπολη Τριφυλίας, ιστορικό τόπο της έδρας της Μητροπόλεως Χριστιανουπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας.
Χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής, αρκετοί πιστοί από τη Χριστιανούπολη, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και γειτονικές τοπικές κοινότητες μετέβησαν στο Βυζαντινό Μνημείο του ιστορικού Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ανάβοντας ευλαβικά ένα κερί και προσκυνώντας την Ιερά Εικόνα. Μετά τον Όρθρο, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα! Όπως συνηθίζεται, μετά τον εκκλησιασμό, στη βρύση, στην πλατεία του χωριού με τα κανάλια και το κρυστάλλινο νερό, αρκετοί απόλαυσαν τον καφέ και το αναψυκτικό τους και παραδοσιακούς μεζέδες, απολαμβάνοντας μαζί και την ξεχωριστή ομορφιά και αισθητική του περιβάλλοντος.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ευλαβικά, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Χριστιανούπολης Μπάμπης Αλεξόπουλος, ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Μερκούρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς, o πρόεδρος της Κοινότητας Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης και το πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ., Πιπίνα Κουμάντου.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου