Επιβεβαιώνει το ινδικό ενδιαφέρον για αεροδρόμιο Καλαμάτας ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής

Επιβεβαιώνει το ινδικό  ενδιαφέρον για αεροδρόμιο Καλαμάτας ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής

Μόλις χθες σημειώναμε ότι για την τύχη των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που παραμένουν με δημόσιο χαρακτήρα- μεταξύ αυτών και της Καλαμάτας-, υπάρχει ενδιαφέρον από έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ινδίας (GMR), ο οποίος δραστηριοποιείται σε μια σειρά από χώρες.
Την παραπάνω είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Ειδικότερα, στην ερώτηση: “Πάμε στα 23 αεροδρόμια που έχουν παραμείνει στο Δημόσιο. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ξεκινήσει κάποια διαδικασία, τουλάχιστον στα λόγια, όπως αυτό της Καλαμάτας. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις και από εσάς;”, απάντησε ως εξής: “Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μπλοκάρει τη διαδικασία. Θα σας θυμίσω ότι για τα 14 Αεροδρόμια στα οποία είχε κάνει την συμφωνία η κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Σπίρτζης είχε πει τότε ότι είχε υπογράψει «με πόνο ψυχής» την παραχώρηση. Σήμερα οι συμπολίτες μας που ταξιδεύουν στα αεροδρόμια της Fraport, βλέπουν δύο διαφορετικούς κόσμους στην Ελλάδα.
Βλέπουν πώς λειτουργεί ένα αεροδρόμιο με ορθολογικό τρόπο και το πώς λειτουργούν τα αεροδρόμια που ανήκουν στην ευθύνη της Πολιτείας. Εδώ, λοιπόν, εμείς δεν έχουμε παρωπίδες και αυτό το οποίο λέμε είναι κάτι πολύ απλό. Θα προσπαθήσουμε να κινήσουμε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον. Θα σας θυμίσω ότι στο Καστέλι έχουν μπει νέοι παίκτες στην αγορά, από την Ινδία (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-GMR).
Στη φετινή ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι η Ινδία και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα αεροδρόμια. Αυτά όμως θα πρέπει να τα εξετάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή, διότι πρώτο μας μέλημα είναι να εξασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Η αλήθεια είναι αυτή, θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι ο ιδιώτης μπαίνει με συγκεκριμένους όρους, και όταν το κράτος κάνει σωστά τη δουλειά του και έχει εποπτικό ρόλο, τότε αυτή η παραχώρηση, αυτή η ιδιωτικοποίηση, αυτή η μεταβίβαση, αν θέλετε, της δραστηριότητας που κάνει το κράτος σε έναν ιδιώτη, λειτουργεί προς όφελος των πολιτών.
Εμείς είμαστε ανοιχτοί και υπάρχει ήδη ενδιαφέρον και έχει δημιουργηθεί ένα πολύ θετικό κλίμα με την εκλογή της νέας κυβέρνησης, το βλέπουμε αυτό και από την αποκλιμάκωση του δεκαετούς ομολόγου. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι πολύ σύντομα να έχουμε εκδήλωση για όλα ή για κάποια από τα αεροδρόμια που δεν έχουν παραχωρηθεί”.
Α.Π.