Κλήμης: Αριστεία σε αποδοτικότητα πόρων και κυκλική οικονομία σε διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες

Κλήμης: Αριστεία σε αποδοτικότητα πόρων και κυκλική οικονομία σε διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες

Η μεσσηνιακή εταιρεία ΚΛΗΜΗΣ παρουσίασε και βραβεύτηκε στο διεθνές συνέδριο της European Resource Efficiency Knowledge Center που πραγματοποιήθηκε (25-26/9) στο BEL Conference Center στις Βρυξέλλες για το πώς μπορείς να χρησιμοποιείς αποδοτικά τους πόρους σου και να εφαρμόζεις την κυκλική οικονομία στην παραγωγική σου διαδικασία.
Στο συνέδριο αυτό, που έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο «πράσινα» κτήρια της Ευρώπης, αναδείχθηκαν οι επιτυχημένες επιχειρήσεις και βιομηχανίες που αναζητούν λύσεις αποδοτικότητας πόρων, συνεργάζονται σε μια κυκλική και κοινωνική οικονομία και επιδιώκουν την ψηφιοποίηση για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Από τις βασικές ομιλίες έως τις πρακτικές συνεδριάσεις, το συνέδριο στόχευσε στη συγκέντρωση της κοινότητας των ανθρώπων από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τους ενεργειακούς πόρους, προωθώντας τις ανταλλαγές απόψεων από νεοεισερχόμενους σε αυτό τον τομέα ως και σε πρωτοπόρους, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως και οργανώσεις, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις υπάρχουσες και προσεχείς ευκαιρίες για να καταστεί η κυκλική οικονομία πραγματικότητα.
Κατά την ομιλία του ο κ. Νάσος Μάκιος, Marketing & Environmental Manager της εταιρείας, παρουσίασε τον τρόπο παραγωγής του πυρνηνοκάρβουνου ΚΛΗΜΗΣ, πώς δηλαδή το πυρηνόξυλο, το οποίο προέρχεται από την επεξεργασία του καρπού της ελιάς, χρησιμοποιείται αρχικά ως καύσιμο για την παραγωγή θερμικής ενέργειας για την παραγωγή των προϊόντων ασβέστη. Στη συνέχεια το υπόλειμμα του καυσίμου αυτού χρησιμοποιείται για την παραγωγή μπρικετών κάρβουνου. Τόνισε, επίσης, τις θετικές επιπτώσεις που έχει η χρήση βιομάζας, καθώς και η χρήση των συγκεκριμένων μπρικετών κάρβουνου για το περιβάλλον, καθώς και τις ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές βραβεύσεις που έχει η εταιρεία στο ενεργητικό της, όπως:
-Runner-Up European Business Awards for the Environment 2018-2019
-1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο EMAS Awards 2014
-1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο EMAS Awards 2009
Επίσης, η εταιρεία αναφέρεται ως παράδειγμα καλής πρακτικής στην εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυκλική οικονομία.
Στο τέλος έγινε η βράβευση στην εταιρεία από την κα Dr. Ulla Engelmann-DG GROW, European Commission Head of Unit Advanced Technologies, Clusters and Social Economy.