Λαϊκή Συσπείρωση: Για τη σύνθεση των νομικών προσώπων και τη στάση απέναντι στην παράταξη Κουκούτση

Λαϊκή Συσπείρωση: Για τη σύνθεση των νομικών προσώπων και τη  στάση απέναντι στην παράταξη Κουκούτση

Καλό είναι κάθε παράταξη να
ξεκαθαρίσει τη θέση της δημόσια και καθαρά
 
 
 
 
Τη Δευτέρα 30/9 θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο. Πρώτο θέμα είναι η πλήρωση των νομικών προσώπων του Δήμου Καλαμάτας («Φάρις», Αθλητικός Φορέας, ΔΕΥΑΚ κ.λπ.), όπου θέσεις καταλαμβάνουν η πλειοψηφία και οι μειοψηφίες. Επειδή πολλά ακούγονται για θέσεις (κυρίως τις έμμισθες), παζάρια, συνεργασίες κ.ά., καλό είναι κάθε παράταξη να ξεκαθαρίσει τη στάση της δημόσια και καθαρά.
Αν κάποια παράταξη πάρει θέση ευθύνης (σε οποιοδήποτε πόστο), σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή, αυτομάτως θεωρείται και Δημοτική Αρχή, ασκεί διοίκηση από θέση εξουσίας. Όλα τα άλλα είναι γελοιότητες, ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς που λέει ο λαός. Δεν μπορείς να ασκείς διοίκηση και ταυτόχρονα να κάνεις και τον έλεγχο στη διοίκηση.
Η θέση μας είναι ότι όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα πρέπει να πάρουν τις θέσεις που τους αναλογούν αντιπροσωπευτικά-αναλογικά και όχι να τις πάρουν μόνο οι πρώτες. Παρά τις εκτρωματικές «διορθώσεις του Κλεισθένη», μπορεί να υπάρξει μια αναλογική αντιπροσώπευση των παρατάξεων, για να έχουν όλοι δικαίωμα λόγου και ψήφου.
Βασικότερο όλων είναι, όμως, τι στάση θα κρατήσουν η Δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απέναντι στην ακροδεξιά παράταξη και τον υπόδικo πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Οι κουβεντούλες και οι συνεννοήσεις δίνουν και παίρνουν, με τον πρόσφατα καταδικασθέντα σε δεκαπέντε μήνες φυλάκισης για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος δημοτικού συμβούλου Αθήνας.
Μπορεί να αποποιείται την ιδιότητα του στελέχους της Χ.Α. (όπως και οι περισσότεροι πρώην βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης τώρα που καταρρέει), όμως δεν ξεχνάμε τις επιθέσεις σε ανήμπορους μετανάστες στην περιοχή της Ράχης ούτε βέβαια και τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον εργατών, κομμουνιστών και τη δολοφονία Φύσσα πριν από 6 χρόνια. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αποκαλυφτεί και στον πλέον δύσπιστο ο ναζιστικός χαρακτήρας της, τα εγκλήματά της, που καλύπτουν όλο το ποινικό κώδικα.
Σε αυτό θα πρέπει να τοποθετηθεί η Δημοτική Αρχή, (ακούγεται ότι του έχει υποσχεθεί έμμισθη θέση), οι παρατάξεις που προέρχονται από τη Ν.Δ., αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που υποτίθεται έχουν «προοδευτικό πρόσημο» και φέρνουν «νέο αέρα» στο Δ.Σ.
 
Υ.Γ. Αυτά που συνέβησαν στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο είναι σκηνές «από τα προσεχώς». Οι φωνές, οι αντεγκλήσεις, οι μπηχτές, όσο θόρυβο και αν κάνουν, δεν μπορούν να κρύψουν το κύριο και ουσιαστικό, που είναι η πολιτική τους ταύτιση. Οι κεντροδεξιές, οι κεντροαριστερές και οι «νέες» παρατάξεις, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, τις διαφορετικές καταβολές τους, το διαφορετικό τους ύφος, συμφωνούν με την υποχρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης, τη βαριά φορολογία των δημοτών και την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου.