Με λαμπρότητα η Μεσσήνη υποδέχθηκε την Παναγία τη «Βουλκανιώτισσα»

Με λαμπρότητα η Μεσσήνη υποδέχθηκε την Παναγία τη «Βουλκανιώτισσα»

Συνοδεία χιλιάδων πιστών και με σύμμαχο τον  καλό καιρό, η Παναγία η «Βουλκανιώτισσα» έφθασε το πρωί της Παρασκευής στην πόλη της Μεσσήνης.

Τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βουλκάνου Προκόπιο, που μετέφερε στα χέρια τη θαυματουργή εικόνα, υποδέχθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Μεσσήνη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Ακολούθησε λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μέχρι το μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε.

Σύμφωνα με την παράδοση, το ιερό κειμήλιο προστάτεψε τους κατοίκους της Μεσσήνης και των περιχώρων από λοιμό κατά το 18ο αιώνα. Η εικόνα θα παραμείνει στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής για 8ήμερο προσκύνημα, ενώ ο ερχομός της σηματοδοτεί και την έναρξη του φημισμένου «νησιώτικου» πανηγυριού, που θα διαρκέσει μέχρι το επόμενο Σάββατο , 28 Σεπτεμβρίου.

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν  οι βουλευτές Μεσησνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς,  ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος , ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Βασίλειος Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς,  καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων, όπως και χιλιάδες κόσμου που συνόδεψε την εικόνα σε όλη τη μεσονύχτια κάθοδό της από τη Μονή Βουλκάνου μέχρι τη Μεσσήνη.
 
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θάρρους»

Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας