Αύριο το 8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη και ο 31ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος

Αύριο το 8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη και ο 31ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος

Δύο σημαντικές διοργανώσεις που προβάλλουν την περιοχή μας, δίνοντας πολλαπλά μηνύματα, θα διεξαχθούν αύριο και αναφερόμαστε στο 8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών και στον 31ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο.
Διοργανωτές του  8ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών είναι το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος, το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας,  ο ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» και  ο ΣΔΥ Μεσσηνίας. Τελεί δε υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.
Διοργανωτές του 31ου Κολυμβητικού Μαραθωνίου είναι ο ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» και το OceanMan.
 
Η συνέντευξη Τύπου
Με την ευκαιρία της διεξαγωγής των δύο παραπάνω αθλητικών γεγονότων, δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», όπου μίλησαν οι:

Δημήτρης Κακαλίκας, πρόεδρος ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών»
«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Για μας είναι χαρά αυτό, γιατί επιτέλους θα βγει προς τα έξω κάτι που κάνουμε για 31 χρόνια. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους διασώστες που κάθε χρόνο είναι μεσ’ στη θάλασσα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν τους χρειαστούμε. Θέλω να σας ενημερώσω ότι από φέτος έχουμε μια συνεργασία με το OceanMan, τον εκπρόσωπο του κ. Λινάρδο, που αν πάμε καλά φέτος, θα συνεργαστούμε και του χρόνου καλύτερα.
Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να  γίνει ο αγώνας μη εξαρτώμενος από άλλες δυνάμεις. Ελπίζω να το πετύχουμε».
 
Αρμάνδος Λινάρδος, εκπρόσωπος OceanMan
«Φέτος είμαστε εδώ στον 31ο μαραθώνιο Κορώνης –Καλαμάτας. Εντάσσεται φέτος για πρώτη φορά στο Διεθνές καλεντάρι της OceanMan, που είναι μια παγκόσμια διοργάνωση. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7:30 από την Κορώνη και θα διανύσουν οι εννέα ηρωικοί αθλητές και κολυμβητές 30 χιλιόμετρα και ο τερματισμός θα γίνει μπροστά από το Ναυτικό Όμιλος Καλαμάτας. Η διάρκεια του αγώνα είναι 12 ώρες και η λήξη του αγώνα θα γίνει στις 7:30 το απόγευμα. Παράλληλα, είμαστε εδώ για να δώσουμε και το μήνυμα από το Αρχέγονο Κύτταρο της ζωής για τον φιλανθρωπικό αγώνα που γίνεται το απόγευμα, ο οποίος δίνει το μήνυμα για δωρητές μυελού των οστών».
 
Νικολέτα Τσιμικλή, (μέλος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης)
«Ανταποκριθήκαμε για άλλη μία φορά στο κάλεσμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, και στον κ. Κακαλίκα προσωπικά που εκτιμάμε ιδιαίτερα, προκειμένου για την υγειονομική κάλυψη του διάπλου θα βρισκόμαστε στο σκάφος καθ’ όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής διαδρομής, προκειμένου αν τύχει να μπορέσουμε να επέμβουμε άμεσα, από την Κορώνη που θα ξεκινήσει μέχρι εδώ που θα ολοκληρωθεί. Καλή έκβαση εύχομαι στον αγώνα, όλα να πάνε καλά».
 
Γιάννης Αδαμόπουλος, αντιπρόεδρος ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», καρδιολόγος
«Φέτος θα γίνει συγχρόνως με τον Κολυμβητικό Μαραθώνιο και για 8η χρονιά το κύπελλο Εθελοντική Δότη, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο και φέτος με το OceanMan, με τον οποίο υπάρχει μια προϊστορία 3 χρόνων από το διεθνή αγώνα που έκαναν στο Οίτυλο στη Μάνη. Το Κύπελλο Εθελοντή Δότη περιλαμβάνει αγώνα κολύμβησης, αγώνα δρόμου, αλλά αυτό είναι η αφορμή για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τους συμπολίτες μας, να αφυπνίσουμε την εθελοντική τους συνείδηση και να μπορέσουμε να τους εγγράψουμε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών. Κάθε χρόνο περίπου 5.000 άτομα στην Ελλάδα εμφανίζουν μία μορφή καρκίνου στο αίμα. Για πολλούς από αυτούς μοναδική ελπίδα, όταν όλα τα όπλα της Ιατρικής ακόμα και τα πιο μοντέρνα είναι αποτελεσματικά, είναι ένας συνάνθρωπος, δηλαδή κάποιος από εμάς. Επομένως περιμένουμε όλους τους συμπολίτες μας να βρεθούν στο Ναυτικό Όμιλο το απόγευμα του Σαββάτου, για να τρέξουν, να κολυμπήσουν ή να ενημερωθούν. Ο κολυμβητικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 5.30 στο χώρο του προλιμένος, είναι 500, 1000 και 3.000 μέτρα και στις 7 η ώρα θα γίνει ο αγώνας δρόμου. Κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια είναι η Φλόγα, ο Σύλλογος Δρομέων, το ΚΕΘΕΟ και ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας».
 
Αλέξης Ζάννης, αντιπρόεδρος ΣΔΥ Μεσσηνίας
Για ακόμα μια φορά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας είναι παρών μαζί με το Ναυτικό Όμιλο και στηρίζει την προσπάθεια του Ναυτικού Ομίλου γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός, για το Κύπελλο δότη του μυελού των οστών. Θέλουμε όλους τους φίλους, όσους αθλούνται να έρθουν στο Ναυτικό Όμιλο του απόγευμα του Σαββάτου, 7 μ.μ. θα γίνει το τρέξιμο των 5 χλμ. Όσοι δρομείς θέλουν να συμμετέχουν ή να περπατήσουν αυτό τον αγώνα, ο οποίος ξεκινάει από τον Ναυτικό Όμιλο και θα πάει μέχρι το φάρο, το παραδοσιακό χιλιόμετρο, να έρθουν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια για να δείξουμε όλοι μαζί την ευαισθητοποίηση, ότι όλοι είμαστε ένα, είμαστε μαζί στις δύσκολες περιστάσεις που περνάει ο κόσμος σε αυτό το κομμάτι. Να  ευχαριστήσω το ΝΟΚ στην πρόσκληση να είμαστε συνδιοργανωτές σ’ αυτή τη γιορτή, όπως και όλους τους εθελοντές που θα παραβρεθούν και θα βοηθήσουν σε αυτό τον αγώνα, όπως το ΞαναρχίΖΩ, το ΚΕΘΕΑ και όλους εσάς που θα ρθειτε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα.
Συμμετοχές θα γίνονται και τη μέρα του αγώνα μέχρι 20λ πριν από κάθε αγώνισμα, τρεξίματος και κολύμβησης.
Να είναι μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα για να εξυπηρετηθούν καλύτερα από τη γραμματεία. Γραμματεία μετά τις 3 μ.μ.

5.30 μ.μ. κολύμπι
7 μ.μ. τρέξιμο
8 μ.μ. απονομές, πρώτα του μαραθώνιου, μετά του εθελοντή δότη
Μακαρονάδα πάρτι στο τέλος».
 
Εννέα συμμετοχές στον 31ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο
Στον 31ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο, θα συμμετάσχουν 9 αθλητές και αθλήτριες, που είναι οι εξής:
Άρης Ιωαννίδης, Άρης Καραμπάς, Σοφία Ψιλόλιγνου (Ελλάδα), May Timani (Λίβανος), Ismail Mohammed Sofian (Mαλαισία), Sergey Shumov, Vitaliy Stupak (Ουκρανία), Igor Makeev (Ρωσία) και Emre Deliveli (Τουρκία).