Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τα συνεχιζόμενα περιστατικά βιαιοπραγιών!

Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από  τα συνεχιζόμενα περιστατικά βιαιοπραγιών!

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα των επειγόντων περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων που επικοινώνησαν με την εφημερίδα, νεαρός ασθενής Ρομά, πιθανώς υπό την επήρεια ουσιών, άρχιζε να εξυβρίζει γιατρούς και νοσηλευτές που επιχείρησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ χτύπησε και νοσηλεύτρια.
Άμεσα κλήθηκε στο σημείο η Αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες το περιστατικό, δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη. Παράλληλα, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για τη συνεχιζόμενη ασυδοσία των Ρομά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς κανείς να μπορεί να τους σταματήσει.
Από την πλευρά της Αστυνομίας επιβεβαιώνεται το περιστατικό, ωστόσο σημειώνουν ότι όταν έφθασαν στο σημείο, η οικογένεια του νεαρού Ρομά τον είχε «μαζέψει», ενώ δεν υποβλήθηκε καμία μήνυση εναντίον του.
Χθες το απόγευμα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με αφορμή το περιστατικό της Κυριακής, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Την Κυριακή 27/10/19 το απόγευμα ασθενής χειροδίκησε και εξύβρισε το προσωπικό των επειγόντων περιστατικών που προσπαθούσε να τον περιθάλψει. Καταδικάζουμε τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βιαιοπραγίας κατά συναδέλφων και καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να λάβει επιτέλους δραστικά μέτρα για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών».
  
Του Κώστα Γαζούλη