Κοινή δήλωση 4 δημοτικών συμβούλων για την προεδρία Κουκούτση στο Σύνδεσμο Ύδρευσης

Κοινή δήλωση 4 δημοτικών συμβούλων για την προεδρία Κουκούτση στο Σύνδεσμο Ύδρευσης

 Υπόλογοι οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης
 
  -Ποια είναι η θέση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για τη στήριξη από τους αυτοδιοικητικούς που στήριξε;
 
 
Καθαρές απαντήσεις για τη στήριξη που πρόσφεραν στο δημοτικό σύμβουλο και πρώην υπόδικο βουλευτή της “Χρυσής Αυγής”, Δημήτρη Κουκούτση, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης στις πρόσφατες εκλογές, θα πρέπει να δώσουν στους πολίτες της Μεσσηνίας ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αλλά και οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας.
Θέση θα πρέπει να πάρει και η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για το αν συμφωνεί με την τακτική των δημάρχων που στήριξε στις δημοτικές εκλογές, αλλά και αν δέχεται ότι υπάρχουν “συγκοινωνούντα δοχεία” μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της νεοναζιστικής “Χρυσής Αυγής”.
Η υπόθεση δεν μπορεί να περάσει στα…ψιλά. Ούτε είναι περασμένα και ξεχασμένα τα έργα και οι ημέρες του Δ. Κουκούτση. Εκτός κι’ αυτό ισχύει  για τους «γαλάζιους» κομματικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, που φρόντισαν να του βρουν μάλιστα και θέση περίοπτη για την πόλη, μην τυχόν και στερηθεί η Καλαμάτα των υπηρεσιών τού μέχρι πριν λίγα χρόνια ομαδάρχη των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α.
 
Δήλωση
 
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές για το Σύνδεσμο Ύδρευσης, έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή δήλωση τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβούλου του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης. Πρόκειται για τους Δημήτρη Φαββατά, Κώστα Τσαπόγα, Σταμάτη Μπεχράκη (σ.σ. από το Δήμο Καλαμάτας) και Κώστα Μπούρκα από την παράταξη “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών” του Δήμου Μεσσήνης.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: “Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης στα γραφεία του, με πρόταση και στήριξη του δημάρχου Καλαμάτας κυρίου Βασιλόπουλου, τοποθετήθηκε πρόεδρος του Συνδέσμου, ο τέως βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Δημήτρης Κουκούτσης, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας. Έπειτα από δημοκρατική συνεννόηση μεταξύ μας υποστηρίξαμε συμβολικά και προτείναμε την υποψηφιότητα του κ. Φαββατά για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης.
Παρά την κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει η συνεργασία αυτή, η οποία βαρύνει αποκλειστικά το δήμαρχο Καλαμάτας, δεν έγινε τελικά δυνατό να αποτραπεί η τοποθέτηση του υπόδικου τ. βουλευτή της Χρυσής Αυγής, θέση που του προσφέρθηκε ως αντάλλαγμα της στήριξης για τις υπηρεσίες που προσφέρει στον κ. Βασιλόπουλο.
Ο Δημήτρης Κουκούτσης τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη έμμισθη θέση υποστηριζόμενος από 8 μόνο μέλη του Δ.Σ., έναντι 4 ψήφων του Δημήτρη Φαββατά, δύο λευκά ψηφοδέλτια, ενώ ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης στη συνέχεια έλαβε 13 ψήφους.
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η τοποθέτηση αυτή θα μπορούσε να έχει ματαιωθεί αν πέραν της στήριξης των αντιπροσώπων της παράταξης του δημάρχου Καλαμάτας, ο τέως βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν είχε τη στήριξη των αντιπροσώπων των παρατάξεων των δημάρχων Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλου και Δυτικής Μάνης Δημ. Γιαννημάρα.
Αυτή η οδυνηρή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής απασχολεί πλέον την κοινή γνώμη πανελλαδικά και τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης με αρνητικά σχόλια για την περιοχή μας γιατί δεν περιορίζεται μόνο στο διαδημοτικό Σύνδεσμο Ύδρευσης και είναι ευρύτερων διαστάσεων. Αμαυρώνει, τελικά, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις δημοκρατικές της παραδόσεις.
Στις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και την κοινή στάση μας, μέχρι να απομακρυνθεί από την έμμισθη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης ο αμετανόητος τέως βουλευτής της Χρυσής Αυγής”.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη