Μάχη για το δημόσιο ΚΤΕΟ μεταξύ Περιφέρειας και υπαλλήλων

Μάχη για το δημόσιο ΚΤΕΟ  μεταξύ Περιφέρειας και υπαλλήλων

Στ. Αναστασόπουλος: Απαραίτητη η προσωρινή μετακίνηση για αποσυμφόρηση εκκρεμών υποθέσεων
 
Στο «χορό» μπήκε και η ομοσπονδία των υπαλλήλων  
Μία νέα μάχη έχει ξεκινήσει στη Μεσσηνία μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και του αντίστοιχου Συλλόγου Υπαλλήλων, με φόντο τη λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη. Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου, για πραγματοποίηση ελέγχων στα οχήματα μόνο κάθε Τετάρτη, προκειμένου οι υπάλληλοι τις υπόλοιπες ημέρες να καλύπτουν ανάγκες στη Διεύθυνση Μεταφορών.
Θέση για το ζήτημα πήρε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, απαιτώντας να ανακληθεί η απόφαση.
Ο κ. Αναστασόπουλος, ερωτώμενος από το «Θ», τόνισε, μεταξύ άλλων, πως στη σχετική απόφαση ξεκάθαρα τονίζεται ότι είναι προσωρινή, καθώς λόγω σημαντικής έλλειψης προσωπικού στη Διεύθυνση Μεταφορών είχε παρατηρηθεί μεγάλη καθυστέρηση σε εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις και μεταβιβάσεις που αφορούσαν άμεσα στη λειτουργία επιχειρήσεων. Παράλληλα, το δημόσιο ΚΤΕΟ παραμένει ανοικτό όλες τις μέρες, με έναν υπάλληλο για επικοινωνία και προγραμματισμό ραντεβού. Διευκρίνισε, δε, ότι για κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις θα μπορεί να αλλάζει αυτό το πρόγραμμα.
 
Προσωρινή απόφαση
Με την απόφαση που υπογράφτηκε, επισημαίνεται ότι για την αποσυμφόρηση των συσσωρευμένων εκκρεμών υποθέσεων του Τεχνικού Τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών οι 3 από τους 4 υπαλλήλους του δημόσιου ΚΤΕΟ θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην έδρα της Διεύθυνσης Μεταφορών στο Διοικητήριο. Κάθε Τετάρτη όλοι θα μεταβαίνουν στο δημόσιο ΚΤΕΟ για τον έλεγχο των οχημάτων που έχουν προγραμματισθεί.
Όπως διευκρινίσθηκε και από τη Διεύθυνση Μεταφορών, λόγω έλλειψης προσωπικού είχαν καθυστερήσει να διεκπεραιωθούν σημαντικές υποθέσεις που αφορούσαν στη λειτουργία επιχειρήσεων της Μεσσηνίας.
Εξετάζοντας δε και τα στοιχεία της κίνησης του δημόσιου ΚΤΕΟ κρίθηκε ότι, τουλάχιστον προσωρινά, τα οχήματα που πρέπει να περάσουν από έλεγχο μπορούν να εξυπηρετηθούν σε μια ημέρα. Μάλιστα, την προηγούμενη Τετάρτη είχαν δηλωθεί για έλεγχο 17 οχήματα και για σήμερα είναι προγραμματισμένα 5. Η δε προσφορά των υπαλλήλων στην έδρα της Διεύθυνσης Μεταφορών θα ήταν σημαντικότερη, ώστε να διεκπεραιωθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις.
 
Ελκυστική λειτουργία
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων των αιρετών Περιφερειών, με επιστολή προς τον περιφερειάρχη Παν Νίκα, ζητά ανάκληση της απόφασης. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, που αφορά στον περιορισμό της λειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ Μεσσηνίας μία μόνο ημέρα την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, είναι απαράδεκτη και οδηγεί στην απαξίωση και το κλείσιμό του. Στην πραγματικότητα με την απόφαση αυτή στηρίζεται η κερδοφορία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ της περιοχής και προωθείται το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.
Η υποστελέχωση των υπηρεσιών δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για κανέναν που στηρίζει την πολιτική της απαγόρευσης των προσλήψεων και της μείωσης του μισθολογικού “κόστους”.
Ζητάμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και την απαίτηση για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό».
Ο κ. Αναστασόπουλος διευκρίνισε ότι συμφωνεί με την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, όμως μέχρι τότε προέχει η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και η εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων. Επίσης, τόνισε ότι και η λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ πρέπει να γίνει πιο ελκυστική για τον πολίτη και να μπορεί να ανταγωνίζεται τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ιδιωτικά.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη