Να αναβαθμιστεί και όχι να υπολειτουργεί ζήτησε το Δ.Σ. Μεσσήνης για το δημόσιο ΚΤΕΟ

Να αναβαθμιστεί και όχι να υπολειτουργεί ζήτησε το Δ.Σ. Μεσσήνης για το δημόσιο ΚΤΕΟ

Το θέμα της υποστελέχωσης του Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων Μεσσηνίας συζητήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ύστερα από πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης.
Τοποθέτηση επί του θέματος έκανε ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, που καυτηρίασε την «απόσπαση» τριών υπαλλήλων από τον περιφερειάρχη Μεσσηνίας, κάτι που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο κλείσιμό του. Σήμερα το ΚΤΕΟ λειτουργεί μόνο κάθε Τετάρτη και τις υπόλοιπες μέρες μόνο κατόπιν ραντεβού. Ο κ. Τσώνης σημείωσε παράλληλα ότι τα «σήκωσαν» όλα από τη Μεσσήνη, ενώ τώρα οδηγούν σε «κλείσιμο» και τη μόνη υπηρεσία που είχε επισκεψιμότητα στην περιοχή από ολόκληρο το νομό. Το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσαν και ο πρόεδρος των εργαζομένων της Π.Ε. Μεσσηνίας, Θανάσης Αθανασόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Δημήτρης Φαββατάς, που επέκριναν την «απόσπαση» των υπαλλήλων χαρακτηρίζοντάς τη αχρείαστη και εκφράζοντας φόβους ότι η υποστελέχωση του δημόσιου ΚΤΕΟ θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμό του προς όφελος των ιδιωτικών.
Για φόβους δημιουργίας «καρτέλ» από τις ιδιωτικές εταιρείες, αν και εφόσον κλείσει το δημόσιο ΚΤΕΟ, μίλησε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Νίκος Κοτταρίδης.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να μείνει ανοικτό το δημόσιο ΚΤΕΟ σε κάθε περίπτωση και ότι η Δημοτική Αρχή δε συμφωνεί με τη συρρίκνωσή του.
Επίσης, επισήμανε ότι πρέπει να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί, αν θέλει να μείνει ανοικτό απέναντι στα ιδιωτικά και να φέρνει κόσμο στην περιοχή.
Η πρόταση της αντιπολίτευσης για ψήφισμα επί του θέματος πέρασε ομόφωνα από το Σώμα.
Κ. Γαζ.