Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών προς από το Μέγαρο Χορού

Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών προς από το Μέγαρο Χορού

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Καλαμάτας πραγματοποίησαν προχθές το πρωί φοιτητές του πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου την ώρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο Μέγαρο Χορού. Ωστόσο, αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν στο χώρο και οι φοιτητές αποχώρησαν, συνεχίζοντας την πορεία τους προς την κεντρική πλατεία.Να σημειωθεί πως ανάμεσα στα αιτήματα των φοιτητών είναι η πρόσληψη καθηγητών και η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
Όπως τόνιζαν σε σχετική τους ανακοίνωση, «την Πέμπτη 17/10 συγκροτήθηκε η επιτροπή φοιτητών του 4ου έτους της Τεχνολογίας Τροφίμων λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει με την πραγματοποίηση των εργαστηρίων, διότι υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές.
[…] Με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν, αφού οι φοιτητές ήρθαμε αντιμέτωποι με τη μη πραγματοποίηση εργαστηρίων, λόγω της έλλειψης καθηγητών. Τα εργαστήρια μετατράπηκαν σε θεωρίες και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουμε το εξάμηνο αν δεν καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των καθηγητών. Την ίδια κατάσταση βέβαια αντιμετωπίζει το τμήμα της Λογοθεραπείας, καθώς δεν υπάρχει πρόγραμμα διδασκαλίας στο 2ο έτος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά, και τα προηγούμενα χρόνια συνέβαιναν. Όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όλα τα παραπάνω, είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς χρηματοδότησης των σπουδών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Εδώ και τώρα πρόσληψη καθηγητών
2. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης
3. Να μη χαθεί και να μη μετατραπεί κανένα εργαστήριο σε θεωρία
4. Κανένας φοιτητής να μη χρειαστεί αν πληρώσει από την τσέπη του για αναλώσιμα
5. Αντιστοίχιση μαθημάτων Τε.Τρο με Επι. Τε.Τρο .
6. Ενημέρωση φοιτητών για τα επαγγελματικά δικαιώματα πανεπιστημίου
7. Επαναφορά της 3ης εξεταστικής».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση